Anot oficialios versijos, I. Sergunas mirė sausio 3 dieną nuo širdies nepakankamumo. Tai įvyko poilsio namuose Maskvos srityje. Tačiau „Stratfor“ šaltinis tvirtina, kad yra susipažinęs su ataskaita, kurioje nurodoma, kad buvęs žvalgybos valdybos vadovas mirė sausio 1 dieną Libane.

Kiek anksčiau žiniasklaida skelbė, kad I. Serguno mirties priežastimi galėjo tapti pervargimas.

I.Sergunas gimė 1957 metų kovo 28-ąją. Jis baigė Maskvos Suvorovo karinę įstaigą, Maskvos RTFSR Aukščiausios Tarybos aukštąją kariuomenės vadovavimo mokyklą, Sovietų armijos karo akademiją, Rusijos Federacijos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo karo akademiją.

2011 metų gruodį prezidento įsakymu buvo paskirtas Vyriausios žvalgybos valdybos viršininku – ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo viršininko pavaduotoju. 2012 metų rugpjūtį I. Sergunui buvo suteiktas generolo leitenanto, o 2015 metų vasarį – generolo pulkininko laipsnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (239)