Pasak leidinio, policijos ataskaita, kurioje išsamiai aprašoma, kas vyko aikštėje priešais Kelno katedrą ir geležinkelio stotyje, yra visiško pareigūnų bejėgiškumo pavyzdys.

Pažeidėjai, susirinkę aikštėje, daugiausia – migrantai, buvo apsvaigę nuo alkoholio ir narkotikų, jie mėtė į minią petardas ir butelius, atiminėjo rankines ir pinigines, puldinėjo moteris, rašoma ataskaitoje.

Įvertinę situaciją, policininkai nusprendė evakuoti žmones iš aikštės, kadangi suirutė galėjo pareikalauti aukų. Bet pažeidėjai pasidalijo į grupes ir toliau siautėjo įvairiose miesto dalyse.

Kaip pabrėžiama pranešime, migrantai, jausdami savo nebaudžiamumą, rodė visišką nepagarbą pareigūnams. Piktadariai policijos akivaizdoje plėšė išduotus dokumentus, šaukdami, kad „jau rytoj jie gaus naujus“.

„Aš esu iš Sirijos, jūs turite būti man draugiški! Mane čia pakvietė ponia Merkel“, – cituojami ataskaitoje vieno iš sulaikytųjų žodžiai.

Vokietijos teisingumo ministras pareiškė, kad kai kurie prieglobsčio šalyje prašantys asmenys gali būti deportuoti, jeigu būtų nustatyta, kad jie dalyvavo virtinėje lytinių užpuolimų, Naujųjų metų išvakarėse sukrėtusių Kelno miestą.

Policija citavo incidentų liudininkus, kad užpuolikai atrodė esantys „arabų arba šiaurės afrikiečių kilmės“, bet kol kas surinkta mažai patikimos informacijos apie kaltininkus.

Ta priekabiavimo banga tapo dar vienu argumentu tiems, kas nepritaria Vokietijos vyriausybės atvirų durų politikai pabėgėlių atžvilgiu.

Pareigūnai perspėjo, kad svarbu neįtarinėti visų pabėgėlių kaip grupės. Vis dėlto teisingumo ministras Heiko Maasas ketvirtadienį paskelbtame interviu žiniasklaidos grupei „Funke“ sakė, kad „deportacijos neabejotinai būtų įmanomos“.

Pasak jo, Vokietijos įstatymai leidžia deportuoti prieglobsčio prašytojus, jeigu jie nuteisiami kalėti metus arba ilgiau, o už lytinį smurtą tokios bausmės gali būti skiriamos.

„Die Presse“: moterys buvo puldinėjamos ir Austrijoje

Į Austrijos Zalcburgo miesto policiją kreipėsi daug moterų, kurios Naujųjų metų naktį tapo migrantų išpuolių aukomis. Tai ketvirtadienį pranešė laikraštis „Die Presse“, remdamasis teisėsaugos institucijų darbuotojais.

Leidinio duomenimis, viena iš merginų patyrė dviejų vyrų seksualinį priekabiavimą, vėliau jie pavogė jos telefoną. Mergina policininkams papasakojo, kad „iš užsienio kilę jaunuoliai“ vaikštinėjo grupėmis po 8-10 žmonių.

Pastarosiomis dienomis Zalcburgo policija gavo dar kelis pranešimus apie tokius incidentus, kuriuose dalyvavo atvykėliai iš Sirijos ir Afganistano. Sulaikytas 24 metų afganas, kuris viename iš miesto barų įžūliai kibo prie lankytojos.

Kaip praneša kitas Austrijos leidinys – „Oesterreich“, Zalcburgo policija moterų užpuolimus ėmė fiksuoti dar prieš Naujuosius metus. Pavyzdžiui, mieste dar gruodžio 26-osios naktį 10 jaunuolių užpuolė dvi merginas.

„Dabar tikrinama, ar tai buvo organizuoti incidentai ir ar užpuolikų grupės koordinavo savo veiksmus“, – pareiškė policijos atstovė Valerie Hillebrand.

Suomijos policija užkirto kelią

Suomijoje Naujieji Metai irgi galėjo sulaukti tokios baigties kaip Kelne.
Taip rašo newsru.com, remdamiesi Rusijos agentūra YLE, kuri cituoja Suomijos policijos pareiškimą.

Pasak teisėsaugos, Naujųjų Metų išvakarės Helsinkyje susirinko apie tūkstantis tūkstantis pabėgėlių iš Irako. Maždaug apie 23 val. vietos laiku jie atvyko į geležinkelio stotį ir, pasak policijos, ruošėsi panašioms atakoms prieš moteris, kaip Vokietijoje.

Policija praneša, kad buvo priversta keliasdešimt migrantus išvyti iš susibūrimo vietos, būta ir sulaikymų.

Policija sulaukė trijų skundų dėl moterų užpuolimo. Tačiau pareigūnai suvaldė situaciją ir dėl prevencinio darbo, taikomų priemonių sugebėjo išvengti rimtesnių incidentų.

Anksčiau ketvirtadienį vidaus reikalų ministras Petteris Dewa patvirtino, kad būta informacijos apie migrantų planuotas nusikalstamas veikas.