Didžiosios Britanijos įstatymų leidėjai ketina surengti debatus, ar Respublikonų partijos kandidatu norinčiam tapti D.Trumpui turėtų būti uždrausta atvykti į šalį dėl „neapykantos kalbų“, o Trumpo organizacija perspėjo, kad tai būtų „pavojingas precedentas“.

Organizacija nurodė, kad milijardierius planavo investuoti iš viso 700 mln. svarų (950 mln. eurų arba 1 mlrd. JAV dolerių) dviejuose jam priklausančiuose golfo aikštynuose Škotijoje.

„Bet kokie veiksmai, siekiant apriboti lankymąsi, priverstų Trumpo organizaciją nedelsiant užbaigti šias ir visas būsimas investicijas Jungtinėje Karalystėje, kurias šiuo metu planuojame“, – verslininko atstovas George'as Sorialas rašo savo pranešime.

„Vestminsteris sukurtų pavojingą precedentą ir pasiųstų baisią žinią pasauliui, kad Jungtinė Karalystė nusistačiusi prieš žodžio laisvę ir nesuinteresuot pritraukti užsienio investicijų“, – pridūrė jis.

Parlamentas ketina surengti debatus dėl D.Trumpo sausio 18 dieną, kai internete paskelbtą peticiją, raginančią uždrausti atvykti prieštaringai vertinamų pasisakymų nevengiančiam milijardieriui, pasirašė daugiau negu 570 mln. žmonių.

Įstatymų leidėjai yra įpareigoti svarstyti bet kokias oficialias peticijas, jeigu jos surenka 100 tūkst. parašų, bet tokios sesijos pabaigoje nebūna priimamas joks sprendimas.

Minėtoje peticijoje D.Trumpas kaltinamas neapykantos kalbomis, kai jis praeitą mėnesį paragino laikinai uždrausti musulmonams atvykti į Jungtines Valstijas po šaudynių Kalifornijoje, kurias surengė radikalizuotų musulmonų sutuoktinių pora.

Škotija, iš kurios yra kilusi D.Trumpo motina ir kur jis valdo du golfo aikštynus, atsiribojo nuo magnato po jo pareiškimų apie musulmonus.

Škotijos vyriausioji ministrė Nicola Sturgeon atšaukė D.Trumpo narystę verslo tinkle „GlobalScot“, taip pat pareiškė, kad jis nebegali būti Škotijos verslo ambasadoriumi. Tuo tarpu Aberdine įsikūręs Roberto Gordono universitetas atėmė iš D.Trumpo garbės daktaro titulą, kurį jam suteikė 2010 metais.