„Reuters“ paviešintoje nuotraukoje užfiksuotos keturis geltonos dėžės, stovinčios netoli A. Merkel biuro. Policija aptvėrė teritoriją.

„Mes tiriame įtartiną paketą“, – „Reuters“ sakė Vokietijos policijos atstovas. Daugiau detalių jis nepateikė.

Žmonės iš pastato evakuoti nebuvo.

Trečiadienį prieš pietus numatytas pirmasis vyriausybės posėdis šiais metais. Jo temos - migracija bei Bundesvero misijos Malyje bei Irake.

Jau 2010 metais kanceliarijoje buvo rastas įtartinas paketas. Jame buvo sprogti galėjęs įtaisas. Paketą greičiausiai siuntė kairė ekstremistinė grupuotė iš Gaikijos.

Saugumo padėtis Vokietijoje po lapkričio išpuolių Paryžiuje yra įtempta. Ne kartą būta teroro pavojaus, pastarąjį kartą - Naujųjų išvakarėse Miunchene.

Atšaukė pavojaus grėsmę

Vokietijos policija trečiadienį atšaukė pavojaus grėsmę, kurią sukėlė į kanclerės A. Merkel biurą atsiųsta įtartina pašto siunta, joje neaptikę jokių sprogmenų.

Kanceliarijos darbas nesutriko, nes į pastatą galima patekti per kitus įėjimus; ir A.Merkel kabineto pagrindinių ministrų rytinis posėdis prasidėjo kaip įprasta, nurodė policija.

Nacionalinė naujienų agentūra DPA pranešė, kad dresuoti policijos šunys dėl nežinomų priežasčių sureagavo į paketą ir taip privertė sunerimti dėl jo turinio.