Policija nurodė, kad vairuotojas tyčia padidino greitį ir nukreipė automobilį į karius, kurių vieną sužeidė. Kariai budėjo automobilių stovėjimo aikštelėje prie didelės mečetės Valanso priemiestyje.

Vairuotojas pirmiausiai privažiavo per arti karių. Šie jam šūktelėjo perspėdami, o kai jis sugrįžo apsukęs ratą, kariai pradėjo šaudyti, sakė policijos pareigūnai.

Universalas „Peugeot 307“ kliudė vieną karį, kuriam buvo sužeistas kelis ir blauzda, nurodė policija.

Vairuotojas, kuriam kulkos pataikė į ranką ir koją, buvo išvežtas į ligoninę, informavo Dromo departamento prefektūra.

Prancūzijos gynybos ir Vidaus reikalų ministerijos bendrame pranešime nurodė, kad vairuotojo sužalojimai „sunkūs, bet šiuo metu gyvybei pavojaus nekelia“.

Viena atsitiktinė kulka pataikė ir į vieną praeivį – mečetės maldininką, kuriam buvo sužeista blauzda.

Pasak policijos, vairuotojo motyvai kol kas nėra aiškūs.

Vietos meras Nicolas Daragonas gyrė karius dėl „stebėtinos“ savitvardos. Jų veiksmus taip pat gyrė premjeras Manuelis Vallsas, vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as ir gynybos ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas.

„Mano palaikymas kariams, užpultiems Valanse. Visiškai palaikau mūsų pajėgas, mobilizuotas dėl Prancūzijos saugumo“, – sakoma M. Vallso „Twitter“ pranešime.

J.-Y. Le Driano ir B. Cazeneuve'o pranešime sakoma, kad kariai į išpuolį „atsakė ginamąja ugnimi“.

Šis incidentas įvyko po pietų tarp dvejų pamaldų mečetėje, kai lauke būriavosi daug žmonių, sakė mečetės rektorius Abadallah Dliouah.

Prefektūra nurodė, kad minėtoji mečetė būdavo labai rami, ir „pamaldos ten vyksta taikiai“.