Gaisras „Address Downtown Dubai“ viešbutyje kilo Naujųjų išvakarėse – visai šalia tos vietos, kur, kaip ir kiekvienais metais, vyksta įspūdingas fejerverkų šou. Nepaisant incidento, jis vyko kaip buvo suplanuota.

Kaip jau buvo skelbta, gaisras prasidėjo apie 21.30 val. vietos laiku (19.30 val. Lietuvos laiku). Su liepsnomis gausios ugniagesių pajėgos galynėjosi iki paryčių. Liudininkų teigimu, gaisro metu buvo girdėti sprogimų.

Liepsnas iš netoliese esančio kito viešbučio balkono stebėjęs Bruce Szczepanskis teigia, kad, net ir po gaisro pradžios praėjus devynioms valandos, iš viršaus krinta pastato konstrukcijų dalys.

„Liepsnų būta itin didelių, aiškiai girdėjau, kaip iš didelio aukščio žemyn krito konstrukcijos“, – teigia turistas.

Aiškėja, nuo ko viskas prasidėjo

Penktadienio rytą iš viešbučio vis dar rūko dūmai. Laimei, statinys nenugriuvo. Pareigūnų teigimu, šiuo metu situacija kontroliuojama.

Kol kas pareigūnai tvirtina neturintys jokių įtarimų, kad gaisras viename prabangiausių Dubajaus viešbučių galėjo būti teroristinis išpuolis.

Šaltinis CNN sakė, kad gaisras galėjo kilti apartamentuose, esančiuose 20 pastato aukšte. Esą viskas prasidėjo nuo užsiliepsnojusių užuolaidų.

Skelbiama, kad per incidentą medikų pagalbos prireikė 16-ai žmonių, dauguma patyrė tik menkų sužalojimų, prisikvėpavo dūmų.

Kilo panika

CNN korespondentė Jaqueline Hurtado gaisro metu buvo netoliese esančiame restorane – teigia išgirdusi sprogimą, „panašų į garsų pokštelėjimą“. Moteris prisipažįsta pamaniusi, kad greičiausiai anksčiau nei žadėta prasidėjo fejerverkų šou.

„Staiga pasigirdo klyksmai, visi ėmė bėgioti“, – teigia žurnalistė.

Netrukus paaiškėjo, kad kilo gaisas šalia esančiame viešbutyje.

„Ugnis plito milžinišku greičiu. Liepsnos išplito per kelias akimirkas“, – sako moteris.

Svečiai dėkingi personalui

Maha Abouelnebin sako kažką negero įtarusi, kai su šeima vakarieniavo viešbučio restorane. Netrukus paaiškėjo, kad kilo didelis gaisras.

„Nedelsiant nusprendėme bėgti, nes pro langus jau buvo matyti, kaip iš viršaus krinta griuvėsiai ir konstrukcijos“, – CNN pasakoja moteris, kuri negaili gerų žodžių viešbučio personalui už sklandžią evakuaciją.

„Jie mums padėjo greitai ir ramiai palikti viešbutį. Profesionalumas paliko didelį įspūdį“, – teigia ji. Dubajaus pareigūnai sako, kad visais viešbučio svečiais bus pasirūpinta.