Gaisras pasiglemžė kelis dangoraižio aukštus, plintant liepsnoms iš pastato girdėjosi sprogimai. Socialiniuose tinkluose plinta nuotraukos, kuriose matomas atvira liepsna degantis dangoraižis. Įtariama, kad gaisras kilo 20-tame pastato aukšte. Prasidėjus gaisrui, maždaug 21 val. 30 min vietos laiku (19 val. 30 min Lietuvos laiku), mieste nebuvo iššautas nei vienas fejerverkas, todėl gaisro priežastis dar nėra žinoma. Gaisro vietoje, liudininkų teigimu, dirba mažiausiai keturios ugniagesių gelbėtojų brigados.

Spėjama, kad prasidėjus gaisrui viešbutyje buvo nemažai žmonių, mat čia esantis restoranas yra populiari vieta stebėti Naujametinius fejerverkus. 63-ųjų aukštų pastate veikia ne tik 5 žvaigždučių viešbutis, bet ir keli restoranai, parduotuvės. Kiek žmonių dangoraižyje buvo nelaimės metu, nėra žinoma.

Pranešta apie aukas

Kilus gaisrui, pastate esantys žmonės buvo evakuoti, teigė liudininkai. Prieš vidurnaktį vietos laiku (apie 22val. Lietuvos laiku) Dubajaus spaudos tarnyba pranešė, jog sužeista apie 14 žmonių. Dauguma iš jų patyrė nedidelius sužeidimus.

Dubajaus valdžia, likus mažiau nei valandai iki vidurnakčio vietos laiku skelbė, jog Naujųjų metų sutikimas mieste vyks kaip įprasta, renginiai nėra atšaukiami. Nepaisant šalia kilusio milžiniško gaisro, vidurnaktį įvyko ir tradicinis fejerverkų šou Burj Khalifa dangoraižyje.

Socialiniuose tinkluose taip pat plinta nuotraukos, kuriose žmonės, ištikti panikos bando pabėgti iš užsiliepsnojusio viešbučio teritorijos.