N. Modis taip pat ketina pasinaudoti vizitu ir pareklamuoti jo vadovaujamos vyriausybės iniciatyvą "Gamink Indijoje" (Make in India), kuria užsienio ir vietiniai investuotojai skatinami gaminti savo produkciją Indijoje.

Indija, kuri yra viena didžiausių Rusijos gynybos industrijos klienčių, palaiko glaudžius ryšius su Rusija nuo sovietinių laikų.

Indijos ir Rusijos lyderiai nuo 2000 metų rengia kasmetinius dvišalius viršūnių susitikimus, kurie yra laikomi strateginės partnerystės dalimi.

V. Putino dovana

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas Maskvoje viešinčiam Indijos premjerui Narendrai Modžiui (Narendra Modi) padovanojo Indijos tautinio išsivadavimo judėjimo lyderio Mahatmos Gandžio (Mahatma Gandhi) dienoraščio fragmentą ir XVIII amžiaus indų kardą, sakoma oficialiame pranešime, skelbia NDTV.

V. Putinas įteikė dovanas N. Modžiui per trečiadienį vakare vykusią privačią vakarienę, kuri, kaip skelbia Rusijos žiniasklaida, vyko prezidento viloje.

"Prezidentas V. Putinas įteikė premjerui puslapį iš M. Gandžio dienoraščio. Jame - M. Gandžio ranka rašyti užrašai", - sakoma N. Modžio biuro pranešime.

Rusijos vadovas, be kita ko, padovanojo Indijos premjerui XVIII amžiaus pabaigoje pagamintą indų kardą iš Bengalijos valstijos.

N. Modis ir V. Putinas dalyvaus dvi dienas truksiančiame 16-ame dvišaliame viršūnių susitikime. Per derybas lyderiai planuoja aptarti atominės energetikos, naftos ir dujų pramonės bei karinio ir techninio bendradarbiavimo projektų įgyvendinimą.

Indija, kuri yra viena didžiausių Rusijos gynybos industrijos klienčių, palaiko glaudžius ryšius su Rusija nuo sovietinių laikų.