N.Sarkozy nušalino dešiniųjų partijos lyderio pavaduotoją Nathalie Kosciusko-Morizet, kuri nevengia jo kritikuoti.

„Mums reikia naujos komandos, – sakė jis žurnalistams. – Mes norėtumėme, kad partijos lyderiai kalbėtų apie partijos politinę poziciją, o ne kitus dalykus“.

Partijos vadovybės pertvarkymas vyksta tokiu metu, kai centro dešiniųjų grupuotė, kurioje dominuoja respublikonai, iškovojo pergalę septyniuose iš 13 regionų, o ultradešinysis Nacionalinis frontas (FN) nesugebėjo perimti valdžios nė viename regione.

Tačiau respublikonai laimėjo tik dviejuose iš tų regionų, ir tik dėka socialistų sprendimo atšaukti savo kandidatus iš regionų, kuriuose FN tvirtai pasirodė pirmajame rinkimų etape. Taip respublikonams atiteko balsai, kuriuos, kitu atveju, būtų gavę socialistai.

Buvusi kandidatė į Paryžiaus mero postą N.Kosciusko-Morizet, vadinama NKM, piktai sureagavo į šį N.Sarkozy sprendimą: „Žmonių šalinimas, prasidedant debatams, yra sena stalinistinė praktika“.

„Aš neketinu keisti savo įsitikinimų dėl posto“, – pareiškė ji.

N.Kosciusko-Morizet ypač kritikavo N.Sarkozy atsisakymą regioniniuose rinkimuose pamėginti sudaryti sandorį su socialistais, siekiant apsisaugoti nuo FN atėjimo į valdžią.

Buvęs premjeras Alainas Juppe, vienas iš N.Sarkozy varžovų dėl teisės dalyvauti 2017 metų prezidento rinkimuose, kalbėdamas apie N.Kosciusko-Morizet nušalinimą sakė, kad „nušalinimas niekada nėra geras atsakas“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją