Svetainė liga.net skelbia, kad O. Mužčilis anksčiau priklausė radikaliai nacionalistinei organizacijai „Dešinysis sektorius“. Tuo tarpu pati organizacija tvirtina santykius su juo nutraukusi dar vasarą.

Specialiosios tarnybos tikina, kad žuvusysis buvo „šimtaprocentinis Rusijos federalinės saugumo tarnybos narys“. Liga.net duomenimis, vyras ne kartą vyko į Rusijos teritoriją, naudodamas tris pasus su skirtingomis pavardėmis.

Kiek anksčiau Ukrainos saugumo tarnyba (UST) pranešė, kad per specialią operaciją Kijeve, įvykusią gruodžio 9 dienos vakarą, žuvo vienas specialiojo padalinio „Alfa“ narys ir „rusų diversantas“. Žinyba pažymi, kad operacijos metu buvo „užkirstas kelias diversinės - žvalgybinės grupės, veikusios virtinėje Ukrainos miestų, įskaitant ir Kijevą, veiklai“. UST pažymi, kad vienas diversinės grupės narys priešinosi automatiniu ginklu ir sužeidė du „Alfa“ pareigūnus, todėl buvo likviduotas.

Taip pat skelbiama, kad operacijos metu buvo konfiskuotas stambus ginklų arsenalas: aštuoni savadarbiai sprogstamieji įtaisai, 4 kg trotilo, 40 granatų, 2 tūkst. šovinių. UST vadovas Aleksandras Tkačukas nurodė, kad diversinei - žvalgybinei grupei vadovavo Ukrainos pilietis.

Liga.net skelbia, kad buvo sulaikyti iš viso septyni Rusijos diversinės grupės nariai. Aštuntasis – grupės lyderis – buvo nukautas. Trys sulaikytieji yra Rusijos piliečiai, likę – Ukrainos piliečiai. Rusų pavardės neskelbiamos. Leidinio šaltiniai atmetė anksčiau iškeltą versiją, kad jie yra kilę iš Kaukazo.