Šia informaciją patvirtino T. H. Ilveso patarėjas Toomas Sildamas.

„Taip, lapkričio mėn. pabaigoje Toomas Hendrikas Ilvesas ir Ieva Kupce susižadėjo. Tai – jųdviejų asmeninis sprendimas, nesusijęs su Toomo Hendriko Ilveso kaip Estijos prezidento pareigomis“, – „Delfi Publik“ sakė T. Sildamas.

Kaip praneša DELFI.ee, gruodžio 3 d. vykusiame T. H. Ilveso muzikinio albumo pristatymo renginyje pastabieji svečiai atkreipė dėmesį į ant I. Kupces piršto atsiradusį sužadėtuvių žiedą su deimantu.

Ieva Kupcė yra Latvijos gynybos ministerijos Nacionalinės kibernetinio saugumo politikos koordinavimo skyriaus vadovė. 1997 metais ji pradėjo diplomatinę karjerą Latvijos užsienio reikalų ministerijoje ir toliau dirbo užsienio ir saugumo politikos srityje įvairiose institucijose, pagrindinį dėmesį skirdama saugumo, demokratijos ir žmogaus teisių klausimams.

T.H.Ilvesas su I.Kupce viešai šėlo gruodžio 4 dieną, kai išėjo į šokių aikštelę su ja.

Tą vakarą jis pademonstravo ir savo diskžokėjaus įgūdžius susižavėjusių lankytojų akivaizdoje viename populiariame Talino klube, leisdamas klasikinio roko hitus per vieną labdaros akciją.

Keli šimtai žmonių susispietė šokių aikštelėje, kai T.H.Ilvesas pradėjo savo pasirodymą, leisdamas įvairias melodijas – pradedant tokių rokenrolo legendų kaip „Creedence Clearwater Revival“ ir Neilas Youngas kūriniais, baigiant pankroko grandais „The Clash“.

Primename, kad šių metų pavasarį T. H. Ilvesas išsiskyrė su žmona Evelin.

Nesutarimai tarp sutuoktinių kilo 2014 m. rugpjūčio mėn., kai Evelin buvo nufotografuota laiką leidžianti kavinėje „Komeet“ su kitu vyru.

Pora susituokė 2004 m.