Rinkimų apylinkės sostinėje Karakase ir visoje šalyje buvo atidarytos 6 val. (12 val. 30 min. Lietuvos laiku). Šis balsavimas daugelio yra laikomas referendumu dėl prezidento Nicolas Maduro ekonominio vadovavimo.

Maždaug 19,5 mln. žmonių gali rinkti deputatus į vienų rūmų Nacionalinę Asamblėją, kurią pastaruosius 16 metų kontroliavo velionis prezidentas Hugo Chavezas ir jį pakeitęs N.Maduro.

Venesuelos kompanijų „Datanalisis“ ir „Venebarometro“ atliktos apklausos rodė, kad daugumą balsų tikriausiai gaus plati opozicijos koalicija „Demokratinės vienybės apvalusis stalas“ (Mesa de la Unidad Democrática).

Tai galėtų žymėti politines permainas šioje Lotynų Amerikos valstybėje, kurioje gyvena 30 mln. gyventojų ir kurioje, nepaisant didžiausių pasaulyje naftos išteklių, daugybė žmonių gyvena skurde.

Arba tai galėtų nuvesti į žalingą politinę aklavietę, sako analitikai. Jie ir kai kurie politiniai lyderiai taip pat perspėjo, kad šie rinkimai gali išprovokuoti smurtą ir tokių antivyriausybinių protestų, kurie pernai pareikalavo 43 gyvybių, pasikartojimą.

Neaišku, kaip tiksliai balsai gali virsti vietomis parlamente pagal rinkimų apygardų sistemą, kuri yra laikoma palankia vyriausybei.

Tarptautiniai pareigūnai kritikavo N. Maduro už tai, kad jis neleido užsienio stebėtojams stebėti šių rinkimų.