„Kaltas dėl žmogžudystės – kaltinamasis turėjo nusikalstamų ketinimų, – pareiškė teisėjas Ericas Leachas. – Byla grąžinama teismui, kad jis paskirtų tinkamą nuosprendį.“

Pernai O. Pistorius buvo pripažintas kaltu dėl netyčinio savo draugės nužudymo, o spalio mėnesį buvo paleistas į laisvę lygtinai, kalėjime atlikęs penktadalį iš jam skirtos penkerių metų laisvės atėmimo bausmės.

R. Steenkamp tėvas patenkintas teismo sprendimu

R. Steenkamp tėvas ketvirtadienį pareiškė, jog yra „patenkintas“ apeliacinio teismo sprendimu pripažinti O. Pistorių kaltu dėl jo dukters nužudymo, už kurį parolimpinio sporto žvaigždė gali būti pasiųstas mažiausiai 15 metų už grotų.

„Dabar esu viskuo patenkintas“, – sakė Barry Steenkampas televizijos žurnalistams netrukus po to, kai teisėjas atmetė ankstesnę nutartį pripažinti sportininką kaltu dėl netyčinės žmogžudystės.

Reeva Steenkamp ir Oscaras Pistorius

„Būčiau norėjęs, kad Dievas visam tam būtų užkirtęs kelią, bet matydami, kas nutiko, leiskim gyvenimui toliau tekėti sava vaga“, – sakė jis.

O.Pistoriui, nedalyvavusiam Mangaungo mieste vykusiame teismo posėdyje, dabar už žmogžudystę gresia mažiausiai 15 metų kalėjimo.

Kol teismas paskirs jam bausmę, sprinteris tikriausiai bus laikomas namų arešto sąlygomis savo dėdės namuose sostinėje Pretorijoje.

O.Pistorius savo 29 metų draugę R.Steenkamp pro užrakintas tualeto duris nušovė 2013 metų Šv.Valentino dieną. Jis tvirtina palaikęs ją įsibrovėliu.