Laikraštis pranešė gavęs 15 puslapių kontraktą, kurį turi pasirašyti žiniasklaidos priemonės, kad gautų leidimą pokalbiui su 67 metų sosto įpėdiniu.

„Kas nors pasakykite Charlesui, kad mes daugiau nebesame absoliutinė monarchija, – sakoma laikraščio vedamajame. – Toks absurdiškas drakoniškų reikalavimų žiniasklaidos organizacijos rinkinys turėtų iš karto diskvalifikuoti princą“.

„Charlesas turėtų dar kartą pagalvoti. Jeigu ne – žiniasklaida turėtų pažeisti karališką protokolą ir išdrįsti apie tai tinkamai pranešti“, – rašo laikraštis.

„Independent“ paskelbė visą sąrašą kontrakto sąlygų, tarp kurių numatyta teisė princo komandai „įsikišti ir nutraukti filmavimą“ jeigu princui Charlesui būtų pateiktas iš anksto nesuderintas klausimas.
Dėl tokio karališkų pareigūnų reikalaujamo „cenzūros lygio“ televizija „Channel 4“ atšaukė interviu, kuris turėjo įvykti JT viršūnių susitikimo dėl klimato kaitos išvakarėse.

Charlesas sakė kalbą tame susitikime.

Tuo tarpu princo rezidencijos Klarenso rūmų atstovė nurodė, kad tokios sutartys yra „standartinė procedūra“.

„Kontraktai yra sudaromi siekiant užtikrinti faktų tikslumą ir apsaugoti transliuotoją bei kalbantį asmenį“, – nurodė atstovė.

Princo Charleso motina karalienė Elizabeth II niekada neduoda interviu ir stengiasi nesikišti į politiką.

Kai kurie princo komentarai apie jo susirašinėjimą su vyriausybės ministrais rodo ką kita.
Kinijai nepatinka princo Charleso demonstruojama parama Dalai Lamai, o pernai Rusija pareikalavo oficialaus pasiaiškinimo, kai princas sulygino Vladimirą Putiną su Adolfu Hitleriu.