Teroristų įspėjimas buvo išplatintas gruodžio 1 d. – likus vienai dienai iki Jungtinės Karalystės Parlamente vyksiančio balsavimo dėl šalies įsitraukimo į Sirijoje vykstantį karinį konfliktą.

Teroristų leidžiamame žurnale „Dabiq“ rašoma, kad Prancūzija dėl būsimų teroristinių išpuolių savo teritorijoje buvo įspėta dar 2014 m. rugsėjo 19 d. – tą pačią dieną, kai Prancūzijos vyriausybė pritarė antskrydžių kampanijai Irake ir Sirijoje.

Pasak teroristų, Egipto Sinajaus pusiasalyje susprogęs rusiškas lėktuvas, kuriuo skrido 224 žmonės, buvo ISIS kerštas Rusijai už jos karinių pajėgų dalyvavimą kovoje prieš „Islamo valstybę“.

Nepaisant teroristų grasinimų, taikomų ir Jungtinei Karalystei, britų Gynybos ministras Michaelas Fallonas įspėjo, jog Jungtinė Karalystė bet kuriuo atveju jau yra vienu iš pagrindinių ISIS taikinių, nepaisant to, ar ji įsitrauks į Sirijos karinį konfliktą, ar ne. Prancūzija jau paragino Jungtinę Karalystę prisijungti prie tarptautinės koalicijos, vykdančios ISIS pozicijų Sirijoje bombardavimo kampaniją.

Prieš savaitę ISIS internete išplatino vaizdo įrašą, kuriame paskelbė naują sąrašą šalių, kurias laiko savo priešais. Šiame sąraše išvardyta 60 šalių, kurios sudaro antiteroristinę koaliciją. Tarp „Islamo valstybės“ priešų pateko ir Lietuva, Lenkija bei Ukraina.

„Islamo valstybė“ savo vaizdo įraše antiteroristinę koaliciją vadina „velnių koalicija“.

„Mes skaičiuojame jūsų vėliavas, kurių skaičius, kaip sako mūsų pranašas, pasieks 80, o po to karo liepsna jus sudegins“, – sakoma vaizdo įraše. Tarp šalių, kurias „Islamo valstybė“ paskelbė savo priešais, yra ne tik Rusija, JAV, Didžioji Britanija, Prancūzija, Australija, Jungtiniai Arabų Emyratai, Tunisas, Malta, bet ir Lietuva, Lenkija, Ukraina, Moldova bei dar kitos Europos bei Artimųjų Rytų šalys.

DELFI primena, kad Didžiosios Britanijos parlamentas trečiadienį balsuos, ar šalis turi prisidėti prie aviacijos smūgių prieš džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) taikinius Sirijoje, pirmadienį pranešė premjeras Davidas Cameronas.

„Galiu pranešti, kad rekomenduosiu kabinetui surengti debatus ir balsavimą Bendruomenių Rūmuose, kad būtų išplėsti aviacijos smūgiai, – nurodė D.Cameronas. – Pasirūpinsime, kad trečiadienį įvyktų labai ilgi ir išsamūs debatai.“

Premjeras pridūrė, kad Britanija nori „atsiliepti į mūsų sąjungininkų kvietimą ir dirbti su jais, nes ISIL (kitas IS akronimas) yra grėsmė mūsų šaliai, ir taip padaryti būtų teisinga“.

Premjero pranešimas buvo paskelbtas praėjus kelioms valandoms po to, kai pagrindinė opozicinė Leiboristų partija nusprendė leisti savo deputatams balsuoti pagal savo sąžinę, o ne mėginti priversti juos pasipriešinti kariniams veiksmams.

Tai reiškia, kad D.Cameronas tikriausiai užsitikrintų aiškią daugumą, kurios jis norėjo prieš inicijuodamas parlamento balsavimą dėl šio klausimo.