Laikraštis, cituodamas Štutgarto miesto prokuratūros dokumentus, nurodė, kad tas prekiautojas ginklais pardavė vienam klientui Paryžiuje du Kalašnikovo automatus ir dvi jugoslaviškas jų modifikacijas „Zastava M70“.

„Prancūzų tyrėjai mano, kad tie ginklai tikriausiai buvo panaudoti per atakas Paryžiuje“, – rašo „Bild“.

Štutgarto prokuratūros atstovas patvirtino naujienų agentūrai AFP, kad įtariamas ginklų prekeivis buvo suimtas, bet negalėjo nei patvirtinti, nei paneigti ryšio su lapkričio 13-osios atakomis Paryžiuje.

„Mes tebetiriame“, – sakė jis.

Kaip nurodo „Bild“, Vokietijos policija pirmadienį suėmė 34 metų vyrą Saschą W. (Sašą W.), gyvenantį pietiniame Magštato mieste, įtariamą neteisėta prekyba ginklais.

Įtariamasis kaltinamas pardavęs ginklus per uždarą tinklą „Darknet“, naudojamą tiek teisėtai, tiek neteisėtai prekybai, naudodamasis slapyvardžiu „DW Guns“.

To vyro išmaniajame telefone rasti keturi elektroniniai laiškai rodo, kad jis pardavė „keturis Kalašnikovo automatus vienam arabui Paryžiuje“, pridūrė „Bild“.

Per kratą įtariamojo namuose policija rado dar 16 šaunamųjų ginklų, pažymėjo dienraštis.

Prokuratūra nurodė, kad tas 24 metų vyras buvo suimtas antradienį, įtarus, kad jis perdirba startinius pistoletus į kovinius ginklus ir parduoda juos per „Darknet“.

„Manau, kad jis pats gamino detales šiems tikslams“, – sakė prokuratūros atstovas, ir pridūrė, kad buvo rasta tik pistoletų.