„Sunki aplinkosaugos krizė, su kuria susiduria mūsų pasaulis, reikalauja, kad dar atidžiau būtų žiūrima į žmogaus ir gamtos santykius“, – sakė pontifikas, kreipdamasis į Kenijos politinius lyderius Nairobyje netrukus po to, kai jo lėktuvas nusileido šioje Afrikos šalyje.

„Yra aiškus ryšys tarp gamtos apsaugos ir teisingos bei lygiavertės socialinės tvarkos kūrimo“, – sakė jis.

Popiežius taip pat kalbėjo apie būtinybę spręsti skurdo problemą, kuri yra viena dažniausių konflikto variklių.

„Patirtis rodo, kad smurtą, konfliktus ir terorizmą maitina baimė, nepasitikėjimas ir neviltis, kuriuos pagimdo skurdas ir nusivylimas“, – sakė Pranciškus susirinkusiesiems.

„Galiausiai, prieš šiuos taikos ir klestėjimo priešus turi kovoti vyrai moterys, kurie be be baimės tiki didelėmis dvasinėmis ir politinėmis vertybėmis, kurios paskatino tautos gimimą“, – kalbėjo pontifikas.

Pranciškus paragino Kenijos lyderius siekti „skaidrumo“, kad gamtos ištekliai būtų paskirstomi sąžiningai, kai vis labiau aštrėja kritika dėl nesuvaldomo kyšininkavimo šioje Afrikos rytų šalyje.

„Aš raginu jus padirbėti dorumo ir sąžiningumo plotmėje visų labui, puoselėti solidarumo dvasią visuose visuomenės sluoksniuose“, – sakė popiežius Pranciškus.