Po susitikimo B. Obama pareiškė, kad negalime toleruoti ISIS ir šiuos teroristus teks sunaikinti drauge.

„Nous sommes tous Français” (mes vis esame prancūzai), – tarė prancūziškai B.Obama, priėmęs Baltuosiuose rūmuose svečią, atvykusį tartis, ką daryti su „Islamo valstybės“ keliama grėsme.
„Mes esame čia, kad paskelbtume, jog Jungtinės Valstijos ir Prancūzija vieningai ir visiškai yra solidarios, kad teroristai ir juos siuntusieji būtų patraukti atsakomybėn, o mūsų valstybės būtų apgintos“, – sakė jis.

B.Obama dar pareiškė, kad amerikiečių neišgąsdins teroro išpuoliai.

„Amerikiečių neįbauginsi“, – sakė jis per spaudos konferenciją kartu su Prancūzijos prezidentu, kuris siekia tarptautinės paramos kovoje su ekstremistų grupe, kuri lapkričio 13 dieną Paryžiuje nužudė 130 žmonių.

Prancūzija ir JAV dar intensyviau smūgiuos džihadistams Sirijoje

F. Hollande'as pareiškė, kad neleis „Islamo valstybei“ sunaikinti tai, kas yra sukurta.

Jungtinės Valstijos ir Prancūzija rengs dar intensyvesnius antskrydžius prieš grupuotę „Islamo valstybė“ (IS) ir rems su ja kovojančius jėgas Sirijoje bei Irake, sakė antradienį Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as.

Po susitikimo su JAV prezidentu, ragindamas imtis „nenumaldomo“ bendro atsako, F.Hollande'as nurodė, kad abi šalys rengs „daugiau smūgių ir Sirijoje ir Irake, plės veikimo sritį, stiprins žvalgybą ir dalinsis informacija apie taikinius“.

Parėmė Turkiją

Šalių vadovai spaudos konferencijoje neišvengė ir klausimų apie incidentą, kai Turkija numušė Rusijos karinį lėktuvą. JAV prezidentas B. Obama sakė, kad Rusijos lėktuvų skrydžiai, kai buvo pažeidinėjama oro erdvė, buvo dažni incidentai pasienyje su Turkija, tad ši šalis turi teisę ginti. Jis taip pat pareiškė, kad Rusija vykdydama antskrydžius Sirijoje galėtų taikliau taikytis į „Islamo valstybę“, o ne tik ginti Sirijos diktatoriaus Basharo al Assado interesus.

„Turkija, kaip ir bet kuri šalis, turi teisę ginti savo teritoriją ir savo oro erdvę“, – pasakė B.Obama.
Ir F.Hollande'as, ir B.Obama perspėjo, kaip pavojinga būtų bet kokia eskalacija po šio incidento, kai buvo numuštas Rusijos lėktuvas, nes nerimaujama, kad šis susirėmimas ore gali smarkiai padidinti įtampą tame neramiame regione.

Prancūzijos vadovo lėktuvas nusileido Endriuso oro pajėgų bazėje prie Vašingtono ir F. Hollande'as turėjo tiesiai vykti į Baltuosius rūmus derybų, po kurių numatyta spaudos konferencija.

F. Hollande'o kelionė į Vašingtoną yra dalis Prancūzijos lyderio pastangų užsitikrinti pasaulinę paramą kovai su IS.

Lapkričio 13 dieną Paryžiuje per išpuolius, kuriuos įvykdė su IS islamistais susiję teroristai, žuvo 130 žmonių.

F. Hollande'as trečiadienį Paryžiuje turėtų susitikti su Vokietijos kanclere Angela Merkel, ketvirtadienį Maskvoje – su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu, o sekmadienį Prancūzijos sostinėje turėtų priimti Kinijos premjerą Xi Jinpingą (Si Dzinpingą).

Praėjusią savaitę JT Saugumo Taryba leido „imtis visų būtinų priemonių“ kovoje „Islamo valstybės“ džihadistais.