Tai Krymo gyventojams gali tekti dar mėnesį gyventi be elektros, informuoja newsru.com.

„Sprendžiant pagal dabartinę situaciją Ukrainoje, susiklosčiusią prieš kelis mėnesius dėl Krymo gyventojų, kurie dalyvauja blokadoje, kurių nedaug, bet kurie bando sukurti Kryme destruktyvią situaciją, manome, kad reikia ruoštis blogiausiam variantui, tokiam variantui, kad šis laikotarpis truks iki tos akimirkos, kol nebus nutiesta pirma elektros tilto linija per Kerčės sąsiaurį, t. y. gruodžio 22 d.“, – S. Aksionovą cituoja tinklalapis.

Krymo lyderis patikslino, kad ši data dar ne galutinė: „Nori taikos – ruoškis karui. Deja, turime pranešti savo piliečiams, kad šis laikotarpis užsitęs.“

Tiesa, S. Aksionovas nuramino gyventojus, kad maisto produktų atsargos Kryme „suformuotos maksimalia apimtimi“, degalų atsargos irgi „visiškai atitinka respublikos poreikius“.

Jis pavadino elektros tiekimo nutraukimą teroro aktu ir pabrėžė, kad valdžia imasi visų priemonių ieškoti išeities.

„Imamės visų priemonių, kad mobilizuotume visus generacijos šaltinius, ruošiama kaimų, kuriuose iki šiol nėra elektros, prijungimo schema, pasitelkus mobilius dyzelinius generatorinius įrenginius“, – aiškino Krymo vadovas.

„Situacija susijusi su tuo, kad gyventojai pernai pasirinko. Žinoma, yra tam tikrų sunkumų. Tuos sunkumus šiuo metu patiriame, bet laisvė verta, kad tokiu būdu už ją kovotume“, – tikino jis.

Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerijoje nurodė, kad socialiai svarbūs Krymo objektai, kuriuose visą parą būna žmonės, aprūpinami elektra iš rezervinių šaltinių.

Ministerija informavo, jog degalų rezerviniuose šaltiniuose atsargos nuolat papildomos.

Na o elektrinis transportas laikinai neveikia. Vietoje troleibusų kursuoja autobusai, vietoje šviesoforų eismą reguliuoja policininkai.

Ukrainos premjero siūlymu laikinai uždraustas prekių vežimas per Ukrainos ir Krymo sieną

Ukrainos ministras pirmininko Arsenijaus Jaceniuko iniciatyva vyriausybė pirmadienį uždraudė gabenti krovinius per administracinę sieną tarp Ukrainos ir Krymo, kurį pernai aneksavo Rusija.

„Aš siūlau laikinai uždrausti prekių judėjimą“ tarp Ukrainos ir Krymo, prezidentui Petro Porošenkai paprašius vyriausybės aptarti draudimą kroviniams judėti per sieną, sakė A.Jaceniukas pirmadienį vyriausybės posėdžio pradžioje; netrukus ministrai šiam siūlymui pritarė.

Vyriausybės pranešime taip pat pažymima, kad A.Jaceniukas nurodė ministrų kabinetui, pirmiausia Ekonomikos plėtros ir prekybos ministerijai, remiantis įstatymais, parengti vyriausybės nutartį apie konkretų Krymui galimų tiekti prekių, darbų ir paslaugų sąrašą ir sudaryti tokį sąrašą.

„Kad toks prekių sąrašas atitiktų Ukrainos interesus, pirmiausia, siūlau įtraukti Krymo totorių medžlisą, kad šiuo sprendimu būtų atsižvelgta ir mūsų broliškos Krymo totorių liaudies interesus“, – pabrėžė A.Jaceniukas.