Policijos atstovas Micky Rosenfeldas išpuolį pavadino „patvirtintu teroristiniu aktu“ ir pažymėjo, kad saugumo pajėgos ieško mažiausiai vieno užpuoliko, kuris pabėgo iš įvykio vietos netoli futbolo stadiono miesto centre.

Izraelio greitosios pagalbos tarnyba „Magen David Adom“ pranešė, kad vieno sužeistojo būklė rimta, dviejų – vidutinio sunkumo, o dar vieno – nesunki.

Incidento požymiai atitinka spalio pradžioje kilusios ir Kirjat Gatą taip pat apėmusios palestiniečių išpuolių bangos, daugiausiai – panaudojant peilius, požymius.

Spalio 7 dieną šiame mieste, esančiame netoli Hebrono, vienas palestinietis subadė karį ir pagriebė jo ginklą, o saugumo pajėgos į jį šovė.

Per šią smurto bangą žuvo 86 palestiniečiai, daugelis jų – įtariami užpuolikai, ir, taip pat, 15 izraeliečių, amerikietis bei Eritrėjos pilietis.

Vakarų Krante nušautas palestinietis ir palestinietė

Sekmadienį taip pat pranešama apie Vakarų Krante nušautą palestinietį, kuris vairavo taksi, bandė taranuoti civilius žmones ir puolė juos su peiliu.

„Palestinietis vyras Kfar Adumimo sankryžoje, būdamas palestiniečių taksi automobilyje, bandė pervažiuoti civilius žmones. Kai jam nepavyko, jis išlipo iš automobilio su peiliu ir bandė badyti žmones. Į teroristą šovė vienas civilis žmogus ir teroristas mirė nuo patirtų sužeidimų“, – sakoma policijos pareiškime.

Vakarų Krante esančiame Nabuluse buvo nušauta ir palestinietė, bandžiusi subadyti izraelietį, pranešė Izraelio armija ir palestiniečių saugumo šaltiniai.

Kariškių pareiškime sakoma, kad ataka buvo įvykdyta vienoje sankryžoje į pietus nuo Nabuluso ir kad „pajėgos bei vienas praeivis sureagavo į tiesioginę grėsmę ir šovė į užpuolikę“.

Palestiniečių saugumo pareigūnai patvirtino, kad ji nuo sužeidimų mirė.