Pasak kanadiečių policijos, po pranešimo apie bombos grėsmę lėktuvas, kuriuo skrido 256 žmonės, anksti sekmadienį saugiai nutūpė Stanfieldo tarptautiniame oro uoste Halifakse.

Per nuodugnią lėktuvo ir keleivių bagažo patikrą jokios bombos nebuvo rasta, todėl lėktuvui duotas leidimas tęsti kelionę.

„Turkish Airlines“ lėktuvas vėliau tęsė kelionę į Stambulą. Tyrimas dėl pranešimo irgi tęsiamas", – per „Twitter“ pranešė policija.

„Policija „Turkish Airlines“ lėktuvo ir bagažo kratą užbaigė 4 val. 25 min., jokio sprogstamojo užtaiso nebuvo rasta“, – sakoma pranešime.

Šiuo metu galioja aviacijos pareigūnų aukšto laipsnio parengtis dėl galimų teroro aktų po lapkričio 13-osios atakų Paryžiuje, per kurias žuvo 130 žmonių, šimtai sužeista.

Pranešimą pareigūnai gavo vėlai šeštadienį, 22 val. 50 min. (4 val. 50 min. Lietuvos laiku), lėktuvui išskridus iš Niujorko Johno F. Kennedy tarptautinio oro uosto.

Halifakse Naujojoje Škotijoje lėktuvas nutūpė prieš pat 1 val. (7 val. Lietuvos laiku).

Antradienį dėl panašių pranešimų apie bombas buvo nukreipti du „Air France“ lėktuvai, skridę iš JAV į Paryžių.

Lėktuvai buvo priversti nutūpti Halifakse ir Solt Leik Sityje Jutoje, bet pareigūnai pranešė, kad nė viename iš jų jokių sprogmenų nebuvo rasta.