Šiose pratybose tarptautiniai vienetai treniruojasi vykdyti NATO kolektyvinės gynybos V straipsnio karines operacijas. Jose dalyvauja 19 šalių, kurias atstovauja daugiau nei 1700 karių.

Lietuvos kariuomenę pratybose atstovauja KASP pagrindu sudarytas brigados štabas kartu su pavaldžiais trijų manevrinių vienetų štabais. Sudarytame brigados štabe ir pavaldžiuose vienetuose pratybose taip pat treniruojasi kariai iš Didžiosios Lietuvos kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono, Generolo Romualdo Giedraičio Artilerijos bataliono, Karinių oro pajėgų Oro gynybos bataliono ir Karo policijos, iš viso daugiau nei 50 karių.

„Kuopose tarnaujantys kareiviai yra nuosekliai treniruojami, lauko pratybose jiems sudaromos sąlygos artimos realioms mūšio sąlygoms. Štabuose tarnaujantys puskarininkiai ir karininkai tokių galimybių turi mažiau, nes jiems tenka atlikti nemažai administracinio darbo, tad dalyvavimas štabų pratybose atnaujina įgūdžius, būtinus planuoti ir koordinuoti operacijas“, – sako Lietuvos kariams pratybose vadovaujantis KASP vadas plk. ltn. Arturas Jasinskas.

Tai vadaviečių ir štabų pratybos, kuriose štabų personalas treniruojamas vykdyti realias karines gynybines operacijas vienoje iš Baltijos valstybių. Operacijų metu štabai planuoja ir koordinuoja pavaldžių vienetų veiksmus pasitelkdami kompiuterines valdymo sistemas, kurios leidžia greitai keistis informacija ir reaguoti į situaciją, priimant savalaikius sprendimus.

Pratybų tikslai yra sukuriant sąlygas, maksimaliai artimas realioms, treniruoti štabų personalą, patikrinti sąveiką ir procedūras vykstant mūšiams ir teikiant reikiamą paramą kartu veikiantiems sąjungininkams. NATO Šiaurės Rytų korpusas pirmą kartą po operacijų Afganistane siekia pritaikyti naują tokio pobūdžio štabų mokymo procesą, atsižvelgiant į situaciją Rytų Europoje.