Rusijos ambasadorius Andrejus Karlovas buvo iškviestas į ministeriją, kad išklausytų Turkijos susirūpinimą dėl „civilių turkmėnų kaimų ... prie pat sienos“ su Turkija bombardavimo iš Rusijos karo lėktuvų, sakoma ministerijos pranešime.

Turkija paprašė „nedelsiant nutraukti šią operaciją“, – dar pažymima pranešime.

Per Rusijos aviacijos antskrydžius Sirijoje žuvo daugiau kaip 1300 žmonių

Per Rusijos karo aviacijos antskrydžius Sirijoje nuo kampanijos pradžios rugsėjo 30 dieną iki šiol žuvo daugiau kaip 1300 žmonių, iš kurių du trečdalius sudaro kovotojai, pranešė penktadienį padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Šie SOHR pateikti duomenys daugiau negu dvigubai viršija ankstesniame, prieš tris savaites skelbtame pranešime apie Rusijos kampaniją nurodytus skaičius.

Pasak SOHR, nuo Rusijos aviacijos smūgių patvirtinta 1331 asmens žūtis, iš kurių daugumą sudaro grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) nariai ir kiti kovotojai.

Nurodoma, kad nukautų IS kovotojų yra 381, kitos aukos yra 547 kovotojai iš „Al Nusra Fronto“, kuris yra „al Qaeda“ atšaka, ir kitų sukilėlių grupių.

Civilių aukų suskaičiuota 403, iš kurių 97 – vaikai

Ankstesniame pranešime,skelbtame spalio 29 dieną, SOHR nurodė beveik 600 nukautųjų per Rusijos aviacijos antskrydžius.

Rusija vis tvirtina, kad šia kampanija taikomasi į IS ir kitus „teroristus“, bet sukilėlių pajėgos ir jų šalininkai kaltina Maskvą, kad ji labiau puola nuosaikiuosius ir islamo kovotojus negu IS džihadistus.

SOHR taip pat nurodo, kad JAV vadovaujamos koalicijos pajėgos nuo operacijų pradžios nukovė mažiausiai 3649 žmones, tarp kurių civilių buvo apie šeši procentai. Kaip spalio pabaigoje SOHR pranešė, per JAV vadovaujamos koalicijos reidus buvo nukauti 3276 IS kovotojai, 147 „al Nusra“ ar islamo kovotojai bei 226 civiliai.