Vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuotame įraše, kurį gavo leidinys „Daily Mail“, galima išvysti tai, kas vyko restorane likus kelioms sekundėms iki atakos ir jos metu. Pasirodo, Paryžiaus gatvėje siautėjusiam „Islamo valstybės“ teroristui nepavyko nušauti vienos moters, mat užstrigo jo kulkosvaidis.

Manoma, kad vaizdo įraše užfiksuotas bėglys džihadistas Salahas Abdeslamas. Užpuolimo atomazgoje teroristas ginklu, kaip manoma kulkosvaidžiu AK-47, nusitaikęs į grindinį, kur po stalu slepiasi susigūžusi moteris. Užpuolikas vėl ir vėl spaudžia gaiduką, tačiau ginklas nesuveikia – jis arba užstrigo, arba baigėsi šaudmenys. Teroristas nuskuba prie gatvėje jo laukiančio automobilio.

Tada moteris atsistoja, apsidairo ir pasileidžia naktine gatve. Buvo pranešta, kad nors teroristas šioje kavinėje kelis žmones sužeidė, niekas nebuvo nužudytas.

Vaizdo stebėjimo kameros kavinės vidų filmavo iš trijų skirtingų kampų. Iš pradžių jose matyti įprastas penktadienio vakaras.

Kavinėje nemažai žmonių, viduje ir lauke, prie baro šnekučiuojasi du kavinės darbuotojai.

Vaizdo įrašas fiksuoja laiką 22 val. 34 min. – greičiausiai viena valanda netiksliai, ko gero, laikas nepakeistas nuo paskutinio perėjimo iš vasaros laiko. Be jokio įspėjimo į kavinę pradeda skrieti kulkos, žmonės puola po staliukais.

Viena moteris, kuriai buvo peršautas riešas, įbėga į kavinę iš lauko, laikydama savo sužeistą ranką. Ji pasislepia už baro, kur ją prilaiko ir ramina kiti kavinės lankytojai.

Pro atviras duris paskui ją puola vyras, jis metasi ant grindų, rankomis dengdamas galvą. Vėliau jis užbėga laiptais į viršų.

Teroristas, kurio automatinis ginklas aiškiai matomas rankose, prieina prie kavinės durų. Ginklas turi savitai išlenktą „Kalašnikovo“ dėtuvę.

Vidinėje durų pusėje vienas klientas spaudžiasi prie sienos. Tačiau teroristas į vidų neįeina, jis pasuka į dešinę, kur ant žemės, greičiausiai po staliukais, gūžiasi dvi moterys. Į vaizdo kamerų objektyvą jos nepatenka, tačiau galima matyti, kaip teroristas ginklo vamzdžiu nusitaiko į arčiausiai esančios moters galvą, paskui kelis kartus bando nuspausti gaiduką. Ginklas neiššauna.

Teroristas, reaguodamas į kažką esančio už jo, pasuka galvą ir bėga atgal prie gatvėje laukiančios mašinos.

Praėjus dar kelioms sekundėms arčiausiai teroristo buvusi moteris atsistoja, apsidairo ir pasileidžia gatve. Antroji moteris leidžiasi jai iš paskos.

Visa ataka trunka mažiau nei minutę, į kavinę per tą laiką paleidžiama mažiausiai 30 kulkų. Laimei, niekas nežūsta.

Manoma, kad ši kavinė buvo užpulta teroristinių išpuolių vidury, kai trys vyrai važinėjo po dešimtą ir vienuoliktą Paryžiaus rajonus, taikydamiesi į barų ir restoranų lankytojus.

Manoma, kad ši trijulė – tai jau minėtas S. Abdeslamas, jo brolis Ibrahimas, kuris vėliau susisprogdino Voltero bulvare, ir trečias teroristas, apie kurio dalyvavimą išpuoliuose nebuvo žinoma iki tol, kol nebuvo peržiūrėta gatvės vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuota medžiaga.

Teroristai važinėjo juodu automobiliu „Seat“, išnuomotu Salaho Abdeslamo vardu. Vėliau automobilis buvo rastas Monterėjuje.

Manoma, kad ši trijulė atsakinga mažiausiai už 36 žmonių gyvybes: dvylika nužudė restoranuose „Le Carillon“ ir „Le Petit Cambodge“, devyniolika „La Belle Equippe“ ir penkis „La Casa Nostra“.