Kaip naujienų agentūrai AFP pranešė šaltiniai, apie devintąjį įtariamą atakų vykdytoją sužinota iš vaizdo įrašo. Koks tai įrašas, kol kas neatskleidžiama.

Tas vaizdo įrašas rodo, kad be Salaho Abdeslamo dar gali būti antras besislapstantis užpuolikas – nebent nufilmuotas vyras yra vienas iš dviejų įtariamųjų, suimtų Belgijoje.

Kaip praneša CNN, išpuolių vietose Prancūzijos sostinėje rasti keli mobilieji telefonai, kurie, įtariama, priklausė atakų vykdytojams. Pasak pareigūnų, viename iš rastų mobiliųjų telefonų rasta trumpoji žinutė, siųsta visai prieš pat atakas Paryžiuje, kurioje rašoma „Gerai, mes pasiruošę".

Tai gali būti didelis lūžis tyrime, padėsiantis atskleisti atakų planą ir teroristų tinklą, slypintį už jo, CNN kalbėjo kovos su terorizmu ir žvalgybos specialistai.

DELFI primena, kad iki antradienio vakaro buvo žinoma apie aštuonis teroristinių išpuolių Prancūzijos sostinėje vykdytojus.

Europos policija šiuo metu labiausiai ieško 26 metų Salaho Abdeslamo, kurį Prancūzijos policija įvardina kaip pagrindinį įtariamąjį dėl 129 gyvybes nusinešusių teroro išpuolių Paryžiuje.

Naujienų portalas „Spiegel Online“ rašo, kad Vokietijos policiją ant kojų sukėlė vienas maisto parduotuvių tinklo darbuotojas, pranešęs apie pastebėtą asmenį, kuris jam pasirodė panašus į S.Abdeslamą.

S.Abdeslamas yra per penktadienio išpuolius susisprogdinusio Brahimo Abdeslamo jaunesnysis brolis. Jo nuotrauką išplatinę Prancūzijos pareigūnai ieškomąjį apibūdina kaip „pavojingą“. Belgija jam išdavė tarptautinį arešto orderį.

Įtariama, kad Belgijoje gyvenantis ir Prancūzijos pilietybę turintis S. Abdeslamas buvo išsinuomojęs juodą automobilį „Polo“, kuris buvo rastas Paryžiuje prie koncertų centro „Bataclan“, kuriame trys teroristai nužudė 89 žmones.

Salahas Abdeslamas rugsėjo mėnesį lankėsi Austrijoje, pranešė Austrijos pareigūnai antradienį. Atvykęs iš Vokietijos su dar dviem vyrais jis nurodė, kad vyksta atostogauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)