„Būtina užmegzti tiesioginį kontaktą su Prancūzija ir dirbti su jais kaip su sąjungininkais“, – sakė V. Putinas kariuomenės aukščiausiems vadams po to, kai Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as pranešė apie prancūzų lėktuvnešio „Charles de Gaulle“ dislokavimą rytinėje Viduržemio jūros dalyje.

„Artimiausiu metu į jūsų veiksmų rajoną atvyks prancūzų karinio jūrų laivyno grupė, su lėktuvnešiu („Charles de Gaulle“) priešakyje. Reikia su prancūzais užmegzti tiesioginį kontaktą ir dirbti su jais kaip su sąjungininkais“, – nurodė V. Putinas, kalbėdamas Gynybos ministerijoje vykusiame pasitarime.

Pirmadienį buvo pranešta, kad, siekiant kuo greičiau paremti ginkluotas operacijas prieš „Islamo valstybę“, prancūzų lėktuvnešis „Charles de Gaulle“ plaukia Viduržemio jūros rytų link, prie Libano ir Sirijos krantų. Anksčiau buvo planuota šį laivą nukreipti į Persijos įlanką.

„Lėktuvnešis „Charles de Gaulle“ išeis į jūrą ketvirtadienį ir per kelias dienas pasieks rytinę Viduržemio jūros dalį, tai patrigubins mūsų galią“, – pranešė kalbėdamas parlamente Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as.

Šio lėktuvnešio denio aviacija sudaro 26 naikintuvai:18 „Rafale“ ir 8 „Super-Etendard“.

Rusijos strateginiai bombonešiai antradienį atakavo „Islamo valstybės“ taikinius Rakos ir Deir Ezoro provincijose Sirijoje, pranešė Rusijos gynybos ministras po to, kai Maskva pažadėjo nubausti rusų keleivinį lėktuvą virš Sinajaus susprogdinusius džihadistus.

„Bombonešiai T-22 smūgiavo teroristinės organizacijos IS objektus Rakos ir Deir Ezoro provincijose“, – informavo Sergejus Šoigu ir pridūrė, kad sparnuotosios raketos taip pat atakavo taikinius Alepo ir Idlibo provincijose.

„Teroristinių grupuočių naikinime kartu su operatyvine taktine aviacija iš Rusijos teritorijos dalyvavo tolimojo skrydžio karo lėktuvai Tu-160, Tu-95МS“, – pareiškė S. Šoigu antradienį vykusiame pasitarime.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (788)