Tokią žinią paskelbė agentūra TASS, kuri remiasi nukentėjusios pusės atstovu, praneša meduza.io.

„Tyrimas už akių apkaltino Ruslaną Muchudinovą Nemcovo nužudymo organizavimu. Mes džiaugiamės, kad pagaliau išsisprendė ir tikimės, kad artimiausiu metu analogiškas kaltinimas bus pateiktas jo vaikystės draugui Ruslanui Geremejevui“, – TASS sakė nužudytojo dukters Žanos Nemcovos advokatas Vadimas Prochorovas.

Spalio 18 dieną „Rosbalt“ pranešė, kad į Čečėniją išsiųsti tyrėjai, po kurių komandiruotės bus priimtas sprendimas dėl paieškos skelbimo R. Muchudinovui ir bataliono „Sever“ kariui R. Geremejevui, kurie žiniasklaidoje buvo įvardinti kaip galimi B. Nemcovo nužudymo bylos dalyviai.

2015 metų liepos pradžioje, remdamasis savo šaltiniais, „Rosbalt“ pranešė, kad R. Muchudinovas greičiausiai nebegyvas.

Pasak vienos versijos, R. Muchudinovas perdavė politiko žmogžudystės vykdytojams automobilį, pistoletą ir kulkas, taip pat pažadėjo atlygį.

Praėjusios savaitės pabaigoje su situacija susipažinęs šaltinis Maskvoje agentūrai „Interfax“ pranešė, kad Rusijos Tyrimų komiteto tyrėjai į apklausą iškvietė R. Muchudinovą ir Čečėnijos Vidaus reikalų ministerijos bataliono „Sever“ vado pavaduotoją R. Geremejevą. Pasak agentūros pašnekovo, įtariamųjų giminės atsisakė priimti šaukimus.

V. Prochorovas interviu „Interfax“ sakė: „Gerai, kad tyrimas juda teisinga kryptimi“. Vis dėlto, pastebėjo jis“, „ypač liūdna, kad tyrėjai nerado savyje jėgų pateikti kaltinimus R. Geremejevui“. Advokatas mano, kad R. Muchudinovui pateikti kaltinimai „lygiareikšmiai kaltinimų pateikimui R. Geremejevui“.

Anksčiau V. Prochorovas ne vieną kartą pareiškė, kad tyrimo metu ketinama apklausti R. Geremejevą ir R. Muchudinovą kaip įtariamus prisidėjus prie politiko nužudymo. Gynybai nebuvo leista apklausti kitų asmenų, tarp jų Čečėnijos prezidento Ramzano Kadyrovo.

Rusijos respublikonų partijos „Parnas“ vienas pirmininkų ir Jaroslavlio srities dūmos deputatas Borisas Nemcovas vasario 27-osios vakare buvo nužudytas Maskvos centre. Žmogžudystės byloje buvo suimti penki žmonės: Zauras Dadajevas, broliai Anzoras ir Ščadidas Gubaševai, Chamzatas Bachajevas ir Tamerlanas Eskerchanovas.

Tyrimo duomenimis, tiesioginis nusikaltimo vykdytojas buvo Z. Dadajevas, kiti sekė politiką ir padėjo Z. Dadajevui įgyvendinti sumanymą. Iš pradžių Z. Dadajevas ir broliai Gubaševai duodami parodymus prisipažino, tačiau vėliau jų išsižadėjo, pareikšdami, kad buvo priversti duoti parodymus prieš save.

Maskvos Basmanų teismas spalio 14 dieną atmetė V. Prochorovo skundą dėl tyrimo veiksmų (pagal Rusijos Federacijos Baudžiamojo kodekso 125 straipsnį). Nukentėjusieji ir įtariamo žmogžudyste Z. Dadajevo advokatai nesutinka su šiuo sprendimu. Jo teisėtumą patikrins Maskvos miesto teismas.

Griežtas Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas, opozicijos lyderis B. Nemcovas buvo nušautas vasario 27 d. vėlų vakarą Maskvoje, ant Didžiojo Moskvorečės tilto netoli Kremliaus.