Baltarusijos prezidento rinkimai buvo surengti spalio 11 d. A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų, juose iškovojo įtikinamą pergalę – už jį balsavo 83,5 procento rinkimuose dalyvavusių piliečių. Jis yra pirmasis ir kol kas vienintelis Baltarusijos prezidentas.

A.Lukašenkos inauguracijos ceremonija vyko Nepriklausomybės rūmuose, joje dalyvavo daugiau kaip tūkstantis pakviestų svečių.

Padėjęs ranką ant šalies Konstitucijos, jis prisiekė ištikimai tarnauti Baltarusijos liaudžiai, gerbti ir saugoti žmogaus ir piliečio teises ir laisves, laikytis šalies Konstitucijos ir ją ginti, sąžiningai eiti jam patikėtas garbingas pareigas. Priesaika nuskambėjo baltarusių kalba.

Centrinės rinkimų komisijos vadovė Lidija Jermošina įteikė valstybės vadovui prezidento pažymėjimą.

Po trumpos A. Lukašenkos kalbos iškilmingi renginiai persikėlė į Valstybės vėliavos aikštę, esančią netoli Nepriklausomybės rūmų. Ten kariškiai prisieks ištikimybę Baltarusijos liaudžiai ir prezidentui. Po ceremonijos priešais valstybės vadovą iškilmingai pražygiuos garbės sargybos kuopa.

Be to, prezidento inauguracijos proga Respublikos rūmuose ir Minsko centre bus surengtas šventinis koncertas „Kartu į naują dieną“.