Branduoliniu kuru varomas Prancūzijos karinio jūrų laivyno flotilės flagmanas prisidės prie šešių „Rafale“ naikintuvų, kurie yra dislokuoti Jungtiniuose Arabų Emyratuose, ir šešių naikintuvų „Mirage“, vykdančių misijas iš bazės Jordanijoje.

Lėktuvnešis „Charles de Gaulle“ vasarį dviems mėnesiams buvo dislokuotas Persijos įlankoje, iš jo lėktuvai kilo į operacijas prieš „Islamo valstybę“ Irake, o vėliau sugrįžo į savo uostą Tulone.

Anot kariškių, per tą laiką iš jo maždaug 20 lėktuvų skrido į operacijas po 10-15 kartų per parą.

Spalį Prancūzija pradėjo aviacijos smūgius prieš džihadistus Sirijoje, prieš tai metus bombardavusi „Islamo valstybės“ objektus Irake, sakydama kad šios operacijos yra gynybinės.

Sausio mėnesį per džihadistų išpuolį Prancūzijoje žuvo 17 žmonių, pareigūnai išaiškino ir kitų bandymų surengti panašias atakas.

Paryžius baiminasi, kad šimtai prie džihadistų Sirijoje ir Irake prisidėjusių šalies piliečių sugrįžę gali rengti išpuolius Prancūzijoje. Nuo operacijų Irake pradžios Prancūzijos naikintuvai dalyvavo 1 285 aviacijos misijose, atliko 271 smūgį ir sunaikino 459 objektus. Kol kas žinoma tik apie du prancūzų aviacijos smūgius Sirijoje.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)