Apie tai skelbia CNN.

Kiek anksčiau šią savaitę Egipto vyriausybės oficialus atstovas Husamas al Kavišas sakė, kad labiausiai tikėtina, kad įvyko techninis lėktuvo gedimas.

„Dirbtiniai palydovai, kuriuos turi Jungtinės Valstijos ir Rusija, atmetė katastrofos dėl teroristinio išpuolio tikimybę. Visi ženklai liudija, kad lėktuvas nukrito dėl techninių sutrikimų viduje“, - Egipto pareigūno žodžius citavo „Ria Novosti“.

Tai visiškai kitokia versija nei ta, kurią paskelbė JAV pareigūnai.

Scenarijus, kad Rusijos laineris, kuris sudužo Egipte, buvo susprogdintas, yra „labai tikėtinas“, sakė jis.

„Bomba yra labai tikėtinas scenarijus“, – pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP, praėjus keturioms dienoms po to, kai laineris „Airbus A-321“ sudužo Sinajaus pusiasalyje, o visi 224 jame buvę žmonės žuvo.

„Būtent tai norėtų padaryti ISIL“, – pridūrė jis, turėdamos omenyje džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS).

Tačiau pareigūnas perspėjo: „Nesakau, kad tai yra išsamus pareiškimas apie tai, kas nutiko.“

Egipte veikianti IS grupuotė paskelbė sunaikinusi tą lėktuvą, bet nepateikė jokių detalių, o jos pranešimas vertinamas skeptiškai.

JAV žiniasklaida pranešė, kad naujausi Amerikos žvalgybos duomenys leidžia manyti, tačiau galutinai nepatvirtina, kad Rusijos lainerį susprogdino „Islamo valstybė“ arba kuri nors su ja susijusi grupuotė.

Vienas pareigūnas, kurį citavo televizija CNN, sakė: „Tiktai atrodo, kad sprogstamasis užtaisas buvo padėtas bagaže arba kažkur lėktuve.“

Iki tos katastrofos Vašingtonas neturėjo įrodymų apie jokią konkrečią grėsmę, bet tuo metu „buvo papildomos veiklos Sinajuje, kuri atkreipė mūsų dėmesį“, pabrėžė pareigūnas.

Kremlius ketvirtadienį atmetė bet kokias „spekuliacijas“ apie Rusijos keleivinio lėktuvo katastrofos Sinajaus pusiasalyje priežastis, kai Didžioji Britanija ir JAV pareiškė, kad tas laineris galėjo būti susprogdintas.

„Kokias nors šio įvykio priežasčių versijas gali kelti tik tyrimas. Iš tyrėjų kol kas jokių pareiškimų negirdėjome“, – žurnalistams sakė Rusijos prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas ir pridūrė, kad „bet kokie kiti panašūs pranešimai yra, tarkime, nepatikrinta informacija arba kažkokios spekuliacijos“.

D.Peskovas taip pat išreiškė viltį, kad visos suinteresuotos šalys, turinčios kokios nors informacijos apie lėktuvo „Airbus A-321“ sudužimo Egipte priežastis, pateiks tuos duomenis tyrėjams.

„Jeigu esama kokių nors rimtesnių duomenų, mes, be abejo, tikimės, kad visi tų duomenų valdytojai pateiks juos tyrėjams“, – pabrėžė Kremliaus atstovas.