Sprendimas paveiks visus skrydžius, kurie šį vakarą turėjo išskristi į šį Egipto kurortą.

Pranešama, kad toks sprendimas priimtas dėl pasirodžiusios „naujos informacijos“.

Vyriausybė pareiškė, esą trečiadienio skrydžiai atidedami, kad Britanijos ekspertai galėtų įvertinti saugumo padėtį. Pareigūnai nurodo, kad šių "atsargumo priemonių" imtasi, kai "pasirodė daugiau informacijos" apie Rusijos lėktuvo "Airbus 321", šeštadienį nusinešusio 224 žmonių gyvybes, katastrofą.

„Pabrėžiame, kad tai prevencinė priemonė. Šiuo klausimu glaudžiai bendradarbiaujame su oro linijomis“, - nurodė vyriausybės atstovas.

Aviacijos ekspertai vyksta į Egiptą įvertinti saugumo priemonių Šarm el Šeicho oro uoste ir jau šiąnakt tikisi užbaigti tyrimą. Vyriausybė pažymėjo, kad ši žinia gali sukelti kurorte jau esančių ar planuojančių ten vykti britų susirūpinimą, ir pridūrė, kad žmonės turėtų susisiekti su oro linijomis ar kelionių organizatoriais. Be to, Šarm el Šeicho oro uoste papildomai buvo dislokuota konsulato darbuotojų.

BBC žurnalistas pranešė, kad šiuo metu Egipto kurorte yra apie 2 tūkst. britų turistų. Ketvirtadienį ryte iš Getviko oro uosto į Šarm el Šeichą turi išskristi du lėktuvai.

JAV žvalgyba: lėktuvas nukrito dėl padėtos bombos

Naujausia žvalgybinė informacija rodo, kad Rusijos lėktuvas nukrito dėl galimai bagažo ar kitoje lėktuvo vietoje padėtos bombos. JAV žvalgyba teigia, kad bombą turistų lėktuve galėjo padėti „Islamo valstybės“ kovotojai. Pabrėžiama, kad kol kas nėra galutinės išvados, tačiau „manoma, kad sprogstamasis įrenginys buvo padėtas bagažo skyriuje ar kurioje nors kitoje lėktuvo dalyje“,- JAV pareigūnas sakė „CNN“.

Rusijos aviacijos kompanijos "Kogalymavia" lėktuvas A321, skridęs maršrutu Šarm el Šeichas - Sankt Peterburgas, sudužo spalio 31 d. praėjus maždaug pusvalandžiui po pakilimo už 100 kilometrų nuo Šiaurės Sinajaus provincijos administracinio centro El Arišo miesto. Iš viso lėktuvu skrido 217 keleivių ir septyni įgulos nariai. Jie visi žuvo. Dauguma keleivių buvo rusai.

DELFI primena, kad trečiadienį Egipto žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad Rusijos lėktuvas „Airbus A321“ nukrito virš Sinajaus pusiasalio dėl sprogimo variklyje.Apie tai Egipto naujienų portalui „Al-Masry Al-Youm“ pranešė šaltinis tiriamojoje komisijoje, kuri analizuoja nukritusio lainerio savirašių prietaisų informaciją, informuoja lenta.ru. Nepataisomą variklio gedimą esą liudija juodųjų dėžių duomenys. Leidinio pašnekovas, nepanorėjęs viešinti tapatybės, pabrėžė, kad tyrėjai vis dar neatmeta teroristinio išpuolio tikimybės.

Sprogimo priežastis – variklio defektas arba bombos detonacija – paaiškės, kai bus atlikta ant žuvusių kūnų ir lėktuvo nuolaužų rastų dalelių analizė. Šaltinis taip pat pridūrė, kad savirašiai prietaisai užfiksavo spartų aukščio sumažėjimą. „Sprogimas buvo stiprus, sugedo iš karto abu varikliai, todėl sudegė laineris“, – reziumavo portalo pašnekovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (204)