Pasak jo, Rusijos prezidentas „gali lengvai pergudrauti bet kokį Vakarų šalių politiką“, be to, jis „tikrai neatsisako savo pagrindinio tikslo – užvaldyti Ukrainą“.

Premjeras pažymėjo, kad Rusijai pritaikytos Europos Sąjungos (ES) sankcijos turi galioti tol, kol „V. Putinas visiškai įgyvendins Minsko susitarimus“.

„Vakarų politikai žaidžia pagal taisykles, o jis – su taisyklėmis“, – apie Rusijos prezidentą kalbėjo Ukrainos premjeras.

Ukrainos ministras pirmininkas taip pat užtikrintai teigė, kad Vokietijai nebereikės dujotiekio „Šiaurės srautas 2“, jei vokiečių įmonės pradės investuoti į Ukrainos dujų vamzdynų sistemą. Jo vertinimu, tokiame projekte ES ir JAV įmonės galėtų gauti iki 49 proc. akcijų. Tiesa, pasak premjero, šis procesas stringa, kadangi investuotojai baiminasi karo.

A. Jaceniukas paragino ES valstybių vyriausybes siųsti į Ukrainą pedagogikos, sveikatos apsaugos ir valstybės valdymo sričių specialistus, kad jie padėtų įveikti Ukrainos visuomenės krizę. Kaip pavyzdį premjeras paminėjo JAV ir Kanados instruktorius, kurie apmoko Ukrainos policininkus. Pasak premjero, iš Vakarų šalių konsultantų Ukrainoje galima sukurti „tam tikro pobūdžio konsultacinę vyriausybę“.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (269)