Pagalbos tarnybos pareigūnai sakė gavę „keistą skambutį“ apie 8 val.Grinvičo (10 val. Lietuvos) laiku; skambino „angliškai vos girdimu balsu kalbantis vyras, kuris atrodė, baigiantis uždusti ir nežinantis kur esąs“.

Pareigūnai negalėjo susekti iš kur skambinama, nes telefone buvo įdėta užsieninė SIM kortelė; vis dėlto po ilgesnio pokalbio buvo nustatyta, kad tas sunkvežimis yra kažkur plente tarp Paryžiaus ir Lilio.

Skambutį priėmęs operatorius girdėjo ir kitų žmonių balsus.

Nustatytu keliu pirmyn ir atgal važinėjo greitosios pagalbos mašinos, kol pastebėjo vairuotojų poilsio vietoje stovintį šaldytuvą ir nuėjo jo patikrinti.

„Pabeldus paaiškėjo, kad viduje yra žmonių“, – pasakojo pagalbos tarnybos tarnautojas.

Padedant techninės pagalbos darbuotojams, durys buvo atidarytos, ir viduje rasta 15 vyrų nuo 25 iki 45metų amžiaus. Kokios jie yra tautybės, nenurodoma.

„Viduje tarp dėžių su apelsinais buvo 15 migrantų, vos begalinčių kvėpuoti ir smarkiai sušalusių“, – sakė tarnautojas.
Vėliau surastas vairuotojas sakė nežinojęs, ką vežęs. Policija jį sulaikė.

Vienam migrantų medikų pagalba buvo suteikta vietoje, kiti buvo nuvežti į artimiausią ligoninę.

Tūkstančiai migrantų, daugiausia iš Rytų Afrikos ir Artimųjų Rytų plūsta į Prancūziją, stengdamiesi patekti į Kalė, o iš ten viliasi pasiekti ir Didžiąją Britaniją.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)