„Apie 20 ginkluotų FST (Federalinės saugumo tarnybos) vyrų atėjo į mano namus apie pusę šeštos, paėmė visus dokumentus, kompiuterius, telefonus“, – pasakojo ATR kanalo direktoriaus pavaduotoja Lilija Budžurova, kuri dar pridūrė, kad jos advokatui nebuvo leista dalyvauti.

FST savo pranešime, išplatintame per Rusijos naujienų agentūras, nurodė, kad tyrimas spalio 22 dieną pradėtas prieš Lenurą Isliamovą, kuriam priklauso ši televizija ir kitas turtas Kryme.

Policija apsilankė ir kitų žurnalistų bei jų giminaičių namuose, taip pat ATR biuruose Simferopolyje, sakė L. Budžurova, kuri yra ir naujienų agentūros AFP korespondentė.

Pasak jos, policijos veiksmai siejami su „ekstremizmo“ tyrimu prieš L. Isliamovą.

Krymo vadovas Sergejus Aksionovas, tapęs šio Juodosios jūros regiono gubernatoriumi po Krymo aneksijos 2014 metų kovo, seniai kritikuoja totorių televiziją,kad ši esanti antirusiška, nors ji ir gerokai sušvelnino savo toną skelbdama politines naujienas.

Vis dėlto valdžia kaltina L. Isliamovą neramumų skatinimu, kai buvo užblokuoti keliai iš Ukrainos į Krymą, protestuojant prieš Krymo totorių teisių pažeidimus.Krymo totoriai sudaro apie 13 procentų šio pusiasalio gyventojų.