Pasak jo, ansamblio nariai nebus įtraukti į „juodąjį sąrašą“, bet reikia atminti, jog tai ne šiaip ansamblis, o „ginkluotųjų pajėgų dalinys“, todėl Latvijos pareigūnai informavo Rusijos ambasadą, kad ansamblis gali atvykti tik pagal Latvijos įstatymus, t. y. pagal oficialų prašymą, kurį išnagrinės kompetentingos institucijos.

Pats ministras mano, kad, esant dabartinei politinei situacijai, ansamblio koncertas Latvijoje nepageidautinas.

Kaip jau buvo pranešta, anksčiau URM paprašė kompetentingų institucijų informacijos apie planuojamą A. Aleksandrovo ansamblio pasirodymą ir jo tikslus.

Nacionalinis susivienijimas „Viskas Latvijai“ – „Tėvynei ir laisvei“/Judėjimas už Latvijos nacionalinę nepriklausomybę (JLNN) nusiuntė užsienio reikalų ministrui E. Rinkevičiui laišką, kuriame prašoma uždrausti A. Aleksandrovo ansamblio artistams įvažiuoti į Latviją.

Savo ruožtu Rusijos ambasada Latvijoje pareiškė esanti nustebusi „dėl nesveiko ažiotažo“, kuris sukeltas dėl planuojamo A. Aleksandrovo ansamblio koncerto Rygoje. Jį ketinama surengti gruodžio mėnesį Maskvos namuose Latvijos sostinėje Antrojo pasaulinio karo veteranams.