"Pakistanas tikisi taikos, nepritaria karui ir sieks dialogo keliu sumažinti dabartinę įtampą", - valstybinė naujienų agentūra "Xinhua" citavo P.Musharrafo žodžius, ketvirtadienį vakare Pekine pasakytus Kinijos premjerui.

Jungtinėms Valstijoms ir Kinijai paraginus abi branduolines valstybes imtis visų būtinų diplomatinių priemonių, kurios neleistų krizei peraugti į karą, P.Musharrafas ketvirtadienį atvyko į Pekiną, iš kur penktadienį išvyks į Pietų Azijos viršūnių susitikimą Nepale.

P.Musharrafas sakė, kad Pakistano vyriausybė gins valstybės ir savo žmonių interesus, bei pabrėžė, kad ji imasi visų būtinų priemonių kovojant su terorizmu ir ekstremizmu, pranešė "Xinhua". "Šioms priemonėms pritaria ir Pakistano žmonės", - sakė P.Musharrafas.

Kiek anksčiau Indijos premjeras Atalas Behari Vajpayee pareiškė, kad Karas su Pakistanu "nėra būtinybė". Tačiau jis atmetė dvišalio dialogo galimybę, kol Islamabadas nesiliaus organizavęs "teroristinės veiklos iš užsienio".

"Jeigu diplomatinius metodus galima pritaikyti esamoms problemoms išspręsti, aš nematau priežasčių imtis kitų priemonių", - sakė A.Vajpayee. Jis taip pat atmetė bet kokią galimybę, kad Indija pirma suduos branduolinį smūgį

Indijos ir Pakistano santykių krizė kilo po gruodžio 13 dienos išpuolio Indijos parlamente, kuriuo Delis apkaltino Pakistane įsikūrusius kovotojus, siekiančius Kašmyre panaikinti Indijos valdymą.

Abi šalys susilpnino diplomatinius ryšius, nutraukė transporto susiekimą ir sustiprino sienos apsaugą, sustiprindamos būgštavimus dėl naujo konflikto tarp kaimynių, kurios jau kariavo tris karus - du iš jų dėl Kašmyro.