T. Blairas atsiprašė už tai, kad prieš invaziją buvo remtasi klaidingais duomenimis, tarkim, dėl cheminio ginklo arsenalo, kurį, kaip spėta, turėjo S. Husseinas. Jis esą iš tikrųjų naudojo chemines kovines medžiagas prieš savo piliečius, tačiau „programa tokia forma, kokia mes manėme, neegzistavo".

JAV 2003 metų kovą įsiveržė į Iraką, koalicijos priešakyje tada buvo ir Didžioji Britanija. Invazijos priežastis buvo tariamas Irako masinio naikinimo ginklų arsenalas, kurio egzistavimu patikėjo tuometinis JAV prezidentas George W. Bushas.

Antrasis Irako karas baigėsi S. Husseino nuvertimu. Tačiau CNN primena ir tūkstančius žuvusių irakiečių, 4 000 kritusių JAV karių ir 179 žuvusius britus. Be to, anot stoties, karas „įstūmė šalį į chaosą, į daug metų trukusį mirtiną, sektantišką smurtą, grupuotės „Al Qaeda" Irake , IS pirmtakės, pakilimą".

T. Blairas interviu pripažino ir „neabejotinas klaidas mūsų vizijose, kas atsitiks, kai režimas bus nuverstas". Tačiau jei kalbėti apie S. Husseiną, tai esą ir šių dienų požiūriu yra geriau, „kad jo ten nėra, nei jis ten būtų".

Buvęs premjeras galiausiai pripažino ir tai, jog „yra dalis tiesos" teiginyje, kad trečiasis Persijos įlankos karas padėjo iškilti ne tik „Al Qaeda" Irake, bet ir IS. „Žinoma, kad negalima sakyti, kad tie, kurie 2003 metais pašalino S. Husseiną, nėra atsakingi už situaciją 2015-aisiais", - kalbėjo T. Blairas.