Vaizdo įraše nerodomi rusų karių, kurie sutiko pabendrauti su žurnalistais be vaizdo kamerų, veidai. Prancūzijos televizijos korespondentas rusiškai vieno instruktoriaus klausia: „Tai jūsų komandiruotė? Atvykote savaitei, mėnesiui?“.

„Praleiskime šį klausimą. Mes nuo pat pradžių iki pat pabaigos, tarkime taip. Kiek visa tai tęsis, mes tiksliai nepasakysime, patys tiksliai nežinome. Tačiau viskas turėtų greitai baigtis. Žinote, jie (sirai – aut. past.) turi ir technikos, ir tankų – visko, ko reikia. Tačiau jų mentalitetas toks. Čia, grubiai tariant, antra Čečėnija. Perkama ir parduodama. Tarkime, imkime tą pačią Osetiją. Generolai, kurie ten vadovavo, čia ir atvyko, jie čia ir dalyvauja kariniuose veiksmuose“, - pasakojo vienas iš rusų karių.
Žurnalistai taip pat pažymi, kad vietos gyventojai labai palankiai vertina rusų karių atvykimą į Siriją ir Rusijos karinę operaciją prieš „Islamo valstybę“.


Priminsime, kad ketvirtadienį Sočyje per klubo „Valdai“ plenarinę sesiją kalbėjęs Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas išreiškė įsitikinimą, kad Sirijoje įveikus terorizmą, turi sekti politinis sprendimas, kuriame dalyvautų visos sveikos jėgos. „Karinė pergalė prieš kovotojus pati savaime visų problemų neišspręs, tačiau ji sudaro sąlygas svarbiausiam – politiniam procesui, kuriame dalyvautų visos sveikos, patriotiškai nusiteikusios Sirijos visuomenės jėgos“, - sakė V. Putinas.

Jo teigimu, „būtent sirai turi nulemti savo likimą, o tarptautinės bendruomenės pagalba turi būti išskirtinai korektiška ir pagarbi“. V. Putinas įsitikinęs, kad tarptautinė bendruomenė, imdamasi kokių nors veiksmų įvairiuose regionuose, savo veiksmus turi suderinti su vietos gyventojais.

Artimieji Rytai dažnai tapdavo įvairių imperijų ir valstybių susidūrimų arena. Jos keisdavo sienas ir politinę santvarką pagal save ir savo nuosavus interesus. Ir pasekmės ne visada būdavo malonios ir geros ten gyvenantiems žmonėms“, - teigė V. Putinas.

Pasak jo, „Artimuosiuose Rytuose gyvenantys žmonės būdavo paskutiniai, kurie sužinodavo, kas vyksta jų šalyse“. „Žinoma, kyla klausimas: ar ne laikas tarptautinei bendruomenei visus savo veiksmus suderinti su tose teritorijose gyvenančias žmonėmis? Manau, kad seniai laikas“, - pažymėjo Rusijos prezidentas.

Rusijos karinė operacija Sirijoje prasidėjo rugsėjo 30 dieną. Nuo pat antskrydžių pradžios Rusija kaltinama atakomis prieš taikius gyventojus ir opozicijos stovyklas. Rusijos vyriausybė tvirtina atakuojanti visus teroristus, kurie kovoja prieš Basharo al Assado režimą.