„Noriu paneigti visą šitą informaciją“, – pareiškė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Maria Zacharova.

Nevyriausybinė organizacijaSyrian Observatory for Human Rights“ trečiadienį pranešė, kad per Rusijos aviacijos smūgius antradienį šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje, kurių taikiniu tapo lauko ligoninė, vadovaujama Sirijos ir Amerikos medikų bendruomenės, žuvo 13 žmonių, tarp kurių buvo ir medikų.

Vienas ligoninės darbuotojas naujienų agentūrai AFP patvirtino, kad į ligoninę buvo pataikyta ir žuvo mažiausiai du jos darbuotojai. Ar ligoninę atakavo Rusijos lėktuvai, jis nenurodė.

M. Zacharova paneigė šį pranešimą ir pareiškė, kad SOHR yra nepatikimas šaltinis.

„Tokios klastotės dažnai yra publikuojamos, cituojant „Syrian Observatory for Human Rights“, – sakė M.Zacharova spaudos konferencijoje Maskvoje. – Labai patogu pranešti apie tai, kas vyksta Sirijoje, iš Londono, nenuvažiavus į vietą“.

Paleidusi priekaištų tiradą organizacijos direktoriui Rami Abdel Rahmanui ji sakė, kad šią organizaciją įkūrė Britanijos pilietis, kurį ji pavadino „greito maisto tinklo“ direktoriumi, neturinčiu „nei žurnalistinio, nei teisinio išsilavinimo..., net vidurinio išsilavinimo“.

Taip pat sėkmingai galima būtų cituoti picerijos padavėją“, – sakė ji ir pridūrė, kad Rusija ir „toliau labai nuodugniai nagrinės tas klastotes“.

Rusijos karo aviacija reguliariai nuo operacijų pradžios rugsėjo 30 dieną bombarduoja kartu su Sirijos kariškiais atrinktus objektus. Vakarai kritikuoja Maskvą, kad jos atakų taikiniais tampa prieš prezidentą Basharą al Assadą kovojančios nuosaikiosios grupuotės, o ne „Islamo valstybės“ džihadistai.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1949)