Jekaterinburge gyvenanti 46-erių vieniša mama Jekaterina Vologženinova kaltinama etninės neapykantos kurstymu. Dukrą auginanti rusė socialiniame tinkle „VKontakte“ pasidalijo keliomis nuorodomis į vaizdo įrašus, susijusius su konfliktu Ukrainoje. Vienas jų pavadinimu „Žiema, kuri mus pakeitė“ (The Winter That Changed Us) pasakoja apie 2014 metais vykusius Maidano protestus Kijeve, kurių metu žuvo daugiau nei 100 protestuotojų. Po šių įvykių nuverstas prezidentas Viktoras Janukovyčius paspruko į Rusiją.

Be kita ko, J. Vologženinova su nedideliu 52 draugų ratu socialiniame tinkle pasidalijo Ukrainos televizijos laidos „Drąsios širdys“ (Brave Hearts) vaizdo įrašu, kuriame rodomos su Rusijos remiamais separatistais kovojančios ukrainiečių pajėgos.

Moteris pasakojo, kad gruodį pareigūnai apieškojo jos butą, kuriame ji gyvena su 12-mete dukterimi. Reido metu buvo konfiskuotas jos nešiojamasis ir planšetinis kompiuteriai, fotoaparatas ir keli kompaktiniai diskai.

Visai neseniai moteriai buvo pateikti kaltinimai dėl „neapykantos kurstymo prieš socialines grupes, Rytų Ukrainoje kovojančius Rusijos savanorius ir Rusijos valdžią“.

Prieš pirmąjį teismo posėdį spalio 13 dieną pareigūnai užblokavo moters banko sąskaitas ir kreditines korteles. Be to, Rusijos teisėsauga įtraukė J. Vologženinovą į terorizmą remiančių asmenų sąrašą.

Kitas teismo posėdis 46-erių rusės byloje numatytas spalio 27 dieną.