Tačiau jis nenurodė, iki kada tai bus padaryta.

„Maždaug prieš valandą kalbėjausi su prezidentu Obama“, – J.Trudeau sakė per spaudos konferenciją.

Pasak jo, Kanada išlieka „stipri koalicijos prieš ISIL narė“, bet būsimasis premjeras taip pat aiškiai pareiškė JAV lyderiui apie „įsipareigojimus, kuriuos esu padaręs dėl tos kovinės misijos baigimo“.

Kanada pernai pasiuntė į tą regioną naikintuvų CF-18, kur jie, kaip planuota, turėjo veikti iki ateinančių metų, kovo, taip pat apie 70 specialiųjų pajėgų karių, apmokančių kurdų pajėgas šiaurės Irake.
Per rinkimų kampaniją J.Trudeau pažadėjo grąžinti namo naikintuvus ir užbaigti jų kovinę misiją. Tačiau jis pažadėjo palikti karinius instruktorius.

Jo naujoji liberalų vyriausybė „atsakingai vykdys mūsų kampanijos įsipareigojimus“, sakė J.Trudeau.

„Norime užtikrinti, kad šis perėjimas būtų atliktas tvarkingai“, – pridūrė jis.

Kanada sugrįžo į į pasaulio areną

Kanada „sugrįžo“ į pasaulio areną, antradienį pareiškė išrinktasis šalies premjeras J. Trudeau, kurio vadovaujama Liberalų partija iškovojo triuškinamą pergalę rinkimuose, užbaigdama beveik dešimtmetį trukusį konservatorių valdymą.

„Noriu pasakyti šios šalies draugams visame pasaulyje - daugelis jūsų būgštavote, kad Kanada per pastaruosius dešimt metų prarado savo užjaučiantį ir konstruktyvų balsą pasaulyje“, - sakė J.Trudeau džiūgaujantiems savo šalininkams per mitingą Otavoje.

„Sakau 35 mln. kanadiečių vardu – mes sugrįžome“, - pridūrė jis.