O.Pistorius kalėjimą sostinėje Pretorijoje paliko viena diena anksčiau negu buvo skelbta – veikiausiai siekiant išvengti žiniasklaidos šurmulio dėl jo paleidimo.

Sportininko šeimos atstovė Anneliese Burgess sakė, kad jis dabar yra savo dėdės Arnoldo namuose Pretorijoje, pridūrusi, kad šeima tam „rimtai ruošėsi“.

28 metų O.Pistorius buvo pirmalaikio paleidimo terminas buvo nustatytas, kai jis atliko šeštadalį iš penkerių metų laisvės atėmimo bausmės už manekenės ir teisės studijų absolventės R.Steenkamp nužudymą, bet ta data buvo kelis kartus atidėta.

„Oscaras Pistorius šį vakarą buvo perskeltas į pataisos priežiūrą“, – kalėjimų tarnybos atstovas Manelisi Wolela nurodė pirmadienio vakarą paskelbtame pranešime.

Praeitais metais O.Pistorius buvo pripažintas kaltu dėl netyčinio nužudymo, kai papasakojo teismui, kad šovė į tualete už užrakintų durų buvusią R.Steenkamp, nes palaikė ją įsibrovėliu.

Bekojo atleto laukia tolesni išbandymai, kai jis lapkričio 3 dieną stos prieš Aukščiausiąjį Teismą, prokurorams reikalaujant, kad jis būtų nuteistas už tyčinę žmogžudystę ir kad būtų griežtesnė bausmė – bent iki 15 metų laisvės atėmimo.

Naujienų televizija ENCA nurodė, kad viena iš O.Pistorius pirmalaikio paleidimo sąlygų – jog jis privalo susitikti su R.Steenkamp tėvais, jeigu jie to panorės.
Jos tėvai prieštaravo dėl pirmalaikio paleidimo, bet sakė, kad joks nuosprendis nebeprikels jų dukros.

„Įprasta tvarka jis turėtų periodiškai registruotis policijoje. Gali būti sąlyga, kad turi būti atliekami patikrinimai dėl narkotikų; taip pat bus atsitiktinių pataisos tarnybų vizitų“, – baudžiamųjų bylų advokatas Martinas Hoodas sakė naujienų agentūrai AFP.

PAR sportininko paleidimas iš kalėjimo nudžiugino jo šeimą

O. Pistorius šeima antradienį džiaugėsi dėl jo paleidimo iš kalėjimo ir sakė, kad griežtai laikysis jo namų arešto režimo, kol jis atliks likusią dalį laisvės atėmimo bausmės už savo draugės Reevos Steenkamp netyčinį nužudymą

„Šeima laiminga, kad Oscaras namie, bet nori pabrėžti, kad Oscaro nuosprendžio vykdymas tęsiasi“, – šeimos atstovė Anneliese Burgess sakė prie O.Pistorius dėdės namų, kur atletas buvo atvežtas pirmadienio vakarą.

„Jo nuosprendis nebuvo sutrumpintas arba sušvelnintas – jis toliau atlieka bausmę“, – pabrėžė ji.