Minimas 44 metų vyras šeštadienį peiliu rėžtelėjo kaklą kandidatei į Kelno miesto merus ir sužeidė dar keturis žmones.

Jo nusikaltimas šokiravo Vokietiją, besigrumiančią su rekordiniu atvykstančių migrantų srautu.

58 metų Henriette Reker yra nepriklausoma kandidatė į merus, tačiau artima valdantiesiems kanclerės Angelos Merkel krikščionims demokratams (CDU). Ji patyrė rimtus sužeidimus, bet sekmadienį jos būklė buvo stabili.

Pradinio psichologinio įvertinimo metu nebuvo rasta jokių įrodymų, mažinančių įtariamojo, kuris yra bedarbis, kriminalinę atsakomybę, sakoma bendrame policijos ir kaltintojų pareiškime.

Vėliau sekmadienį jis stos dėl vieno kaltinimo bandymu nužudyti ir keturių kaltinimų padarius sunkių kūno sužalojimų prieš teisėją, kuris priims sprendimą dėl kardomosios priemonės.

Po to, kai sulaikytasis įvykio vietoje buvo areštuotas, policija sakė, kad jis padarė pareiškimų, kurie „rodė ksenofobines nuostatas“.

„Jis sakė, kad praeityje buvo aktyvus dešiniojo sparno scenoje, bet daugiau detalių nepateikė“, – sakoma pareiškime, kuriame nurodoma, kad jis toje veikloje dalyvaudavo 10-ajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje.

Nepaisant jo išpuolio, sekmadienį Kelne – ketvirtajame pagal dydį Vokietijos mieste, kuriame gyvena 980 tūkst. gyventojų, – vyksta mero rinkimai.

Laikoma, kad H. Reker, kuri koordinavo miesto pastangas priimti pabėgėlius, turi gerus šansus laimėti.

Šaltiniai ligoninėje vietos žiniasklaidai sakė, kad ji turėtų visiškai pasveikti.