Politikė, kandidatuojanti į Kelno mero postą, šeštadienį buvo sunkiai sužeista peiliu ginkluoto užpuoliko per rinkimų kampanijos renginį, rinkimų šiame vakariniame Vokietijos mieste išvakarėse.

Nepriklausoma kandidatė Henriette Reker, palaikoma kanclerės Angelos Merkel valdančiosios Krikščionių demokratų sąjungos (CDU), buvo užpulta 44 metų vyro, nurodė policija, pridūrusi, kad užpuolikas buvo suimtas.

Šios atakos motyvas kol kas neaiškus.

Per tą incidentą buvo sužeisti dar keturi žmonės, bet jų būklė nežinoma.

CDU regioninio skyriaus pirmininkas Berndas Petelkau sakė vietos žiniasklaidai, kad politikei buvo durta į pilvą, bet kituose pranešimuose teigiama, kad jai buvo sužalotas kaklas.

Teisingumo ministras Heiko Maasas pareiškė, kad ši ataka yra „neįsivaizduojamas ir pasibjaurėtinas aktas“. Tuo tarpu Šiaurės Reino-Vestfalijos ministrė pirmininkė Hannelore Kraft tai laiko „puolimu prieš demokratiją“.

Prognozuota, kad H. Reker turi dideles galimybes būti išrinkta Kelno mere per sekmadienį vyksiantį balsavimą. Šis miestas turi 980 tūkst. gyventojų ir yra ketvirtas didžiausias Vokietijoje.

Išpuolis prieš politikę buvo įvykdytas tuo metu, kai Vokietija mėgina susitvarkyti su didžiuliu prieglobsčio prašytojų antplūdžiu. Berlynas prognozuoja, kad iki šių metų pabaigos tokių atvykėlių šalyje padaugės iki 0,8–1 milijono.

A. Merkel atvirų durų politika išprovokavo jos konservatyviųjų sąjungininkų nepasitenkinimą ir ultradešiniųjų jėgų protestus.