Šis puolimas prasidėjo tuo metu, kai Turkija paskelbė numušusi nežinomą bepilotį orlaivį, įskridusį į šalies oro erdvę netoli sienos su Sirija, o viena padėtį Sirijoje stebinti nevyriausybinė organizacija nurodė, kad to konflikto aukų skaičius perkopė 250 000.

Puolimas Alepe yra jau ketvirtas, kurį prezidento Basharo al Assado režimas surengė nuo Rusijos aviacijos smūgių pradžios rugsėjo 30 dieną.

Alepo mieste, kuris kadaise buvo Sirijos ekonomikos šerdis, nuo 2012 metų vidurio kai kuriuos rajonus kontroliuoja režimo, o kitus – sukilėlių pajėgos. Fronto linija mieste ir jo apylinkėse ilga laiką beveik nesikeitė.

Vienas saugumo šaltinis sakė, kad operacija Alepo provincijos pietuose palaikoma Rusijos aviacijos ir kovotojų iš Irano bei Libano sukarinto judėjimo „Hezbollah“.

Vienas JAV pareigūnas sakė, kad puolime dalyvauja iki 2 000 iraniečių kovotojų arba Irano palaikomų pajėgų.

Operacijos Alepe jungtinis štabas gyventojams nurodė, kad armija pradėjo operacijas vakariniuose ir pietiniuose Alepo pakraščiuose, siekdama „išvaduoti jus nuo ginkluotų teroristų grupuočių“.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (618)