Daugiau nei šimtas kandidatų Libano šiaurėje kovoja dėl likusių 28 laisvų vietų šalies parlamente. Libaniečiai sekmadienį nuspręs, ar jų parlamente pirmą kartą nuo 1975-1990 metų pilietinio karo bus antisiriška dauguma.

Konkurencija šiame parlamento rinkimų ture yra didžiulė. Buvęs generolas Michelis Aounas, vos prieš kelias savaites sugrįžęs iš tremties, praėjusį sekmadienį pelnė stulbinančią pergalę per visuotinius rinkimus Libane ir tapo pagrindine krikščionių politine jėga šalyje.

Dabar nužudytojo buvusio Libano ministro pirmininko Rafiko Haririo sūnaus Saado Haririo šalininkai turi laimėti dar 21 vietą parlamente, kad jame sudarytų absoliučią daugumą.

Jei to nepavyks padaryti, S. Haririo koalicija taps tik vienu iš trijų stambių parlamento blokų, kas privers derėtis su taip pat antisiriškais konkurentais bei Damasko šalininkais.

"Rinkimai Šiaurės Libane yra vienas svarbiausių istorinių įvykių šalies istorijoje. Tai unikali galimybė pakeisti padėtį į gerąją pusę", - praėjusią savaitę sakė S. Hariris.