Ekvadoro užsienio reikalų ministras Ricardo Patino trečiadienį Kite sakė, kad Londonas atmetė atitinkamą jo vyriausybės prašymą, praneša agentūra AFP.

Pasak ministro, J. Assange'as kenčia stiprius dešinio peties skausmus. „Britų vyriausybė buvo paprašyta grynai humanitariniais sumetimais suteikti saugią palydą“, kad J. Assange'ui būtų atliktas magnetinio rezonanso tyrimas, sakė R. Patinas. Tačiau esą gautas atsakymas, kad J. Assange'as bet kada gali palikti ambasadą, tačiau Europos arešto orderis lieka galioti.

J. Assange'as jau daugiau nei trejus metus gyvena Ekvadoro ambasadoje Londone. Švedija yra paprašiusi jį išduoti dėl įtarimų prievartavimu.

44 metų vyras baiminasi galiausiai būti perduotas JAV, kur jam dėl paslapčių išdavimo gresia procesas ir galbūt net mirties bausmė. „Wikileaks“ portalas praėjusiais metais skelbė slaptus dokumentus, taip užsitraukdamas Vašingtono pyktį.

Britų policija pirmadienį paskelbė nutraukianti nuolatinį Ekvadoro ambasados stebėjimą. Tačiau „misija J. Assange'ui suimti“ esą tęsiama.