62 metų Regas Foggerdy spalio 7 dieną išlipo iš automobilio, kurį vairavo jo brolis, ketindamas persekioti kupranugarį Didžiojoje Viktorijos dykumoje Vakarų Australijos valstijoje, už maždaug 950 km į šiaurės rytus nuo Perto, sakė policijos vyresnysis inspektorius Andy Greatwoodas.

Kai vyras negrįžo, jo brolis perspėjo pareigūnus, o policijos pėdsekiai antradienį ryte rado anksčiau kalnakasiu dirbusį pensininką sėdintį po medžiu už 15 km nuo vietos, kurioje jis pradingo.

„Pastarąsias dvi dienas jis praleido po medžiu, valgydamas juodąsias skruzdėles, kurios palaikė jo jėgas, – aiškino A.Greatwoodas. – Kai jį radome, jis buvo netekęs itin daug skysčių, nesiorientavo aplinkoje, iš esmės kliedėjo.“

Ta vieta „buvo nepaprastai karšta, nepaprastai atoki, o dauguma žmonių tikriausiai nebūtų išgyvenę“, pridūrė pareigūnas.

A.Greatwoodas nenorėjo spėlioti, kiek dar būtų ištempęs R.Foggerdy.

„Tikriausiai sėkmė ir stebuklas, kad jis išgyveno taip ilgai tokiomis sąlygomis, neturėdamas vandens“, – pabrėžė policininkas.

R.Foggerdy žmona Arlyn sakė pravirkusi, kai sužinojo, kad jos vyras rastas gyvas.

„Kaip galima išgyventi be vandens ir maisto? – Tai stebuklas“, – sakė ji.

Kupranugarių buvo atgabenta į Australiją XIX amžiuje, kai jie buvo naudojami kaip nešuliniai gyvuliai per pirmąsias ekspedicijas į žemyno sausringuosius vidinius regionus. Mūsų laikais atokiuose regionuose klajoja šimtai tūkstančių sulaukėjusių kupranugarių.