Gubernatorius Jerry Brownas savo pranešime nurodė, kad sprendimą priėmė po konsultacijų su Katalikų Bažnyčios atstovais, nusistačiusiais prieš tokią priemonę, taip pat su gydytojais.

„Galiausiai man teliko apmąstyti, ko pageidaučiau savo paties mirties akivaizdoje“, – rašo 77 metų gubernatorius, kuris jaunystėje mokėsi kunigų seminarijoje.

„Nežinau, ką daryčiau, jeigu merdėčiau jausdamas ilgai besitęsiantį ir kankinamą skausmą, – sakė J.Brownas. – Vis dėlto esu tikras, kad galimybė apsvarstyti išeitis, suteikiamas šio teisės akto, būtų guodžianti.“

„Ir aš neatimčiau šios teisės iš kitų“, – pridūrė jis.

Priėmusi šį įstatymą, Kalifornija tapo penktąja JAV valstija, įteisinusia pasitraukimą iš gyvenimo su gydytojo pagalba. Panašius teisės aktus anksčiau jau priėmė Montana, Oregonas, Vašingtonas ir Vermontas.

Vienas Naujosios Meksikos teisėjas pernai patvirtino teisę į savižudybę su pagalba, bet jo sprendimą vėliau atmetė apeliacinis teismas.

Eutanazija jau seniai yra prieštaringai vertinama tema Jungtinėse Valstijose.

Kalifornijoje ši tema atsidūrė dėmesio centre, kai 29 metų Brittany Maynard, kuriai buvo išsivystęs smegenų auglys, persikėlė iš San Fransisko į Oregoną ir oriai pasitraukė iš gyvenimo pernai lapkritį.