Centrinės rinkimų komisijos paskelbti rezultatai rodo, kad A.Atambajevo įkurta SDPK po įnirtingos kovos iškovojo pergalę rinkimuose, surinkusi beveik 27 proc. balsų.

Antroje vietoje liko opozicinė nacionalistinė „Respublika-Ata Žurt“, gavusi kiek daugiau nei 20 proc. balsų.

Dauguma rinkimuose dalyvavusių partijų, regis, yra dėl išskaičiavimo sudaryti politinių priešininkų aljansai, nusitaikę į regioniniu pagrindu susiskaldžiusį elektoratą ir neturintys aiškios politinės platformos.

Kadangi nė viena partija neužsitikrino daugumos, bus formuojama prorusiška koalicinė vyriausybė, o tai pranašauja, kad toliau tęsis vidaus politinės rietenos, dėl kurių per penkerius pastarojo parlamento darbo metus žlugo keturi kabinetai.

Naujajai vyriausybei nori nenori teks imtis ekonomikos problemų, kurias gilina auganti infliacija ir mažėjančios perlaidos iš šimtų tūkstančių Rusijoje dirbančių kirgizų.

Kitos keturios partijos, įveikusios 7 proc. slenkstį ir patekusios į šios Centrinės Azijos valstybės parlamentą, taip pat yra prorusiškos.

Partija „Kirgizija“ gavo kiek daugiau nei 12 proc. balsų, tuo tarpu „Onuguu-Progresas“, „Bir Bol“ ir „Ata Meken“ surinko po mažiau nei 10 proc. balsų.

Į parlamentą patekusių šešių partijų kandidatų sąrašuose aukščiausias pozicijas užėmė kadenciją baigiančio parlamento deputatai, nors „Bir Bol“, „Onuguu-Progresas“ ir „Kirgizija“ kaip partijos 2010-ųjų rinkimuose nesivaržė.